icon-balloon Skyline Communications ontvangt 'Sportbedrijf'-label van Sport Vlaanderen

Persbericht
Persberichttekst

Skyline Communications, het Izegems technologiebedrijf, mag zich voortaan twee jaar lang 'Sportbedrijf' noemen. Dit label wordt door Sport Vlaanderen uitgereikt aan bedrijven die sterk investeren in sport en gezondheid op de werkvloer. 

Van fitness tot sportcomité

Het 'Sportbedrijf'-label is een initiatief van Sport Vlaanderen om bedrijven te erkennen die zich actief inzetten voor sport en gezondheid op het werk. Bedrijven worden beoordeeld aan de hand van zeven criteria, waarvan ze er minstens vier moeten vervullen om het label te verdienen. Daarna mogen ze zichzelf twee jaar lang 'Sportbedrijf' noemen.

"Het is een fantastische erkenning om het label te mogen ontvangen," vertelt Frederik Vandenberghe, CFO bij Skyline. "Wij hechten veel belang aan het mentale welzijn van onze medewerkers, en daar speelt sport en beweging een cruciale rol bij. We hebben geïnvesteerd in een goed uitgeruste fitnesszaal, en de volledige site van ons bedrijvenpark is aangelegd in functie van beweging, inclusief looppiste en omnisportveld."

"Hoewel onze sportinfrastructuur veel collega's lokt, is niet iedereen even gemotiveerd om zelfstandig te sporten," voegt Hansie Wyffels, lid van het sportcomité in Skyline toe. "Daarom hebben we een sportcomité opgericht met als doel collega's te motiveren aan de hand van leuke, speelse initiatieven. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld een nieuwe editie van onze Container Cup afgesloten waar zelfs profwielrenner Jelle Wallays het opnam tegen een van onze collega's. Medewerkers kunnen ook kiezen om een gratis slimme activiteitentracker te ontvangen waarmee ze hun eigen sportieve doelen beter kunnen plannen en opvolgen, wat de kans verhoogt om goede sportieve gewoontes op te bouwen." 

Sport Vlaanderen

"We hebben al meer dan 170 'Sportbedrijf'-labels uitgereikt in heel Vlaanderen," vertelt een trotse Christoph Caluwé van Sport Vlaanderen. "Sportbedrijf is slechts een van de vele initiatieven waarmee we bedrijven en organisaties in Vlaanderen willen inspireren, adviseren en motiveren om sport te integreren in de werksfeer. Dit heeft niet alleen voordelen voor de werknemers zelf maar ook voor de werkgevers. Fitte en gemotiveerde werknemers zorgen nu eenmaal voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Andere initiatieven zijn onder meer het helpen aanleggen van wandelroutes rond bedrijvenparken en onze gratis regionale uitleendiensten voor sportmateriaal en -infrastructuur."

De toekenning van het label past perfect bij de reeks andere initiatieven die Skyline neemt om het mentale welzijn van haar werknemers voorop te stellen, zoals een duidelijke omkadering omtrent thuiswerken, kinderopvang tijdens de vakantieperiodes en zelfs persoonlijke sessies met experts.

Hoge resolutie foto's: 

  • https://skyline.be/press/img/Sportlabel_SkylineCommunications.jpg
  • https://skyline.be/press/img/ContainerCup_SkylineCommunications.jpg
Persbericht Type
Datum
Onder embargo tot
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Lode Ketelair
E-mail
lode.ketelair@skyline.be
Organisatie
Skyline Communications
Telefoon
+32 51 31 35 69
Contactgegevens