icon-balloon Ondernemen

wo, 08/05/2024 - 11:28 - Menen

Opening KMO-zone Bramier, hoogvlieger van natuurlijke reconversie

Op 7 mei werd de gebruiksklare KMO-zone Bramier te Menen plechtig ingehuldigd. What’s in a name? ‘Bramier’ komt van bramen en rapier, een met rapen bezaaid land. Landbouw dus, maar dat is al ruim een eeuw geleden. De naam van de nieuwe kmo-zone in Lauwe staat nu voor duurzame bedrijvigheid in een natuurlijk kwaliteitskader. Intercommunale Leiedal heeft hier 4 hectare getransformeerd tot een moderne, weloverwogen groene kmo-zone in de oude stationsbuurt. Zo missen Leiedal en Menen de…

vr, 08/03/2024 - 11:35 - Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Zwevegem

E3 Saxo Classic Cyclo Zondag 24 maart 2024

Beste

We hebben enkele maanden terug de vraag gekregen van de organisatie van de E3 Saxo Classic in Harelbeke of we het haalbaar achtten om in 2024 nog een cyclosportieve versie van de E3 Saxo Classic  te organiseren. Die werd in het verleden door diverse partijen succesvol georganiseerd… tot er in 2023 plots geen E3 Saxo Classic Cyclo meer was.  

Een van de uitdagingen van het organisatiecomité van de E3 Saxo Classic (profkoers) was om die in 2024 opnieuw te…

wo, 06/03/2024 - 14:29 - Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede

Skyline Communications ontvangt 'Sportbedrijf'-label van Sport Vlaanderen

Skyline Communications, het Izegems technologiebedrijf, mag zich voortaan twee jaar lang 'Sportbedrijf' noemen. Dit label wordt door Sport Vlaanderen uitgereikt aan bedrijven die sterk investeren in sport en gezondheid op de werkvloer. 


Van fitness tot sportcomité

Het 'Sportbedrijf'-label is een initiatief van Sport Vlaanderen om bedrijven te erkennen die zich actief inzetten voor sport en gezondheid op het werk. Bedrijven worden beoordeeld aan de hand van…

do, 08/02/2024 - 09:30 - Kortrijk, Wevelgem

Bossuwé Wevelgem viert 10-jarig jubileum met spectaculaire wedstrijd.

Op zaterdag 10 februari bestaat frituur Bossuwé Wevelgem exact 10 jaar. Om dit jubileum te vieren, trakteren ze hun klanten de komende 10 dagen op smaakvolle acties. De hoofdprijs: een gratis mobiele frituur op locatie van de winnaar.

Tien jaar geleden openden Philippe, Louis en Olivier Honoré hun tweede frituur en meteen hun eerste frituur buiten Kortrijk. Na meer dan 60 jaar aanwezigheid aan het Station, was het tijd voor de uitbreiding. Meteen het startschot van de Bossuwé Group…

di, 06/02/2024 - 07:14 - Kortrijk

Vanallier pakt uit met nieuw concept

Vanallier in Aalbeke lanceert vandaag hun nieuwe menukaart en voegt nu ook à volonté buffetten toe aan het aanbod. Voortaan kan je van al hun à la carte gerechten zelf een meergangen-menu samenstellen. 

Sinds dit jaar is de uitbating terug in handen van de Bossuwé Group. Om nog meer op maat van hun doelgroep te werken, pakken ze daarom uit met een nieuwe menukaart met een aangepast concept.

“Aan het interieur hebben we enkel buffetten toegevoegd. De menukaart zelf…

wo, 31/01/2024 - 15:11 - Avelgem

Station in Avelgem te koop, reisklaar voor nieuwe bestemming

Het oude stationsgebouw van Avelgem is op een zijspoor geraakt. Er stoppen allang geen treinen meer sinds de NMBS het verliet, en dus staat het er wat verweesd bij. De atelierwerking van het Jeugdhuis Krak en het Rode Kruis hebben er tijdelijk nog een onderkomen, maar voor het overgrote deel staat het gebouw leeg. De gemeente gaat daarom op zoek naar een nieuwe eigenaar die dit unieke erfgoedpand met een creatief idee weer op de spreekwoordelijke rails kan zetten. Kandidaat-kopers kunnen tot…

di, 30/01/2024 - 10:36 - Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Zwevegem

Persbericht update Crowdfunding Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist

!!!UPDATE!!! Crowdfunding verlengd wegens succes

Onze crowdfunding bracht in 2023, naar onze bescheiden mening, monstercijfers op. In totaal zijn we nu met 220 Ruimtevaarders (crowdfunders) en haalden we met onze laatste crowdfundingsactie maar liefst meer dan 32 000 euro op! Oneindig veel dank voor de steun en het vertrouwen van zoveel mensen uit de regio Kortrijk (en ver daarbuiten) die geloven in ons project en overtuigd zijn van onze bieren en aanpak.

di, 30/01/2024 - 10:19 - Avelgem, Spiere-helkijn

Herbergt iconische La Diligence straks nieuwe eigenaar?

Op de hoek van de Doornikseweg en de Stationsstraat in Helkijn staat een historische herberg, La Diligence. Op vraag van de gemeente Spiere-Helkijn kocht Leiedal het karaktervolle goed al in 2019 aan. De streekontwikkelaar voerde intussen ontwerpende onderzoeken naar mogelijke nieuwe invullingen voor deze beeldbepalende locatie in het hart van deelgemeente Helkijn. Vandaag gaat Leiedal diligent op zoek naar een koper-investeerder die deze markante plek nieuw leven wil inblazen.

Het…

do, 25/01/2024 - 16:40 - Kortrijk, Wevelgem

Bioveeteler Hierford wint de Klimop.Award 2024

Op zondag 21 januari werd voor de 16e keer de Klimop.Award uitgereikt. Dit initiatief van Natuur.koepel wil elk jaar een bedrijf, organisatie, project,… in de picture zetten die een vooruitstrevende rol speelt op vlak van natuur en/of milieu in de regio en zo de ‘achterblijvers’ inspireren.

De winnaar van deze editie werd de bioveeteler Johan Christiaens van het Kortrijkse Hierford. ‘Biologisch en van hier’, zo promoot Johan zijn rundsvlees van het Hereford-ras.

Johans…

ma, 22/01/2024 - 22:00 - Kuurne

Elzenhoeve Torhout is winnaar groene pluim 2024

Persbericht Groen West-Vlaanderen 21/01/2024

Elzenhoeve Torhout is winnaar groene pluim 2024

Naar jaarlijkse gewoonte reikt de provincieraadsfractie van Groen een groene pluim uit op de provinciale nieuwjaarsreceptie van Groen, deze keer in Kuurne.
Het thema dat gekozen werd is duurzaam toerisme.  

De 4 genomineerden waren:

Hotel des Brasseurs – De Haan

Het iconische Hotel des Brasseurs in De Haan onderging een enorme…