icon-balloon Almut Alsaedi (17) organiseert zijn eerste expositie in de Hip Hop Palace!

Persbericht
Persberichttekst

Almut Alsaedi (17) organiseert zijn eerste expositie in de Hip Hop Palace!

 

Almut Alsaedi (17) was al eerder actief in verschillende Kortrijkse jeugd & kunstenorganisaties. Nu zet hij z’n eerste individuele stappen met een eerste expositie.

 

Begin september wandelde Almut Alsaedi binnen in de Hip Hop Palace. Hij sprak de beroepskrachten van De Stroate aan. Dat hij graag een expositie wou organiseren in het gebouw, wat moest hij daarvoor doen.

Almut, 17 woont in Deerlijk en is sinds kort lid van het BAF-collectief, die recent hun onderkomen vonden in een atelier in het oude textielhuis. Hij werkte eerder mee in Project X, project onder curatie van Kortrijkse danser/choreograaf/eindbaas Amin Srasa in samenwerking met Passerelle vzw en is daarnaast leerling van de Kortrijkse kunstacademie. Nu wil hij als individueel artiest ook z’n eerste stappen nemen en richt hij zich op de beeldende kunsten. Verwacht je aan fotografie, abstracte kunst en de culturele impressies die Almut opdeed doorheen de jaren in z’n traject tussen Libië en België. 

 

“Leuk idee van een jonge beeldend artiest actief in Kortrijk? Dan nog eens gratis toegankelijk voor iedereen en met een knipoog naar de mogelijkheden die het Kortrijkse jeugdcultuurlandschap bieden kan? Doen we!” stelt Siebrand Craeynest, Coördinator van De Stroate vzw “Aangezien ons lokaalgebruik door gebouwperikelen nog niet kan opengesteld worden aan de brede bevolking stellen we graag onze ruimte ter beschikking voor jongeren hun artistieke projecten.”

"Niet alleen kunst, maar een reis door mijn gedachten en dromen. Mijn expo nodigt je uit om te verdwalen in de wereld van verbeelding en creativiteit, waar woorden tekortschieten en kleuren spreken." Zegt Almut.

De expositie opent op 27 oktober van 17-19u met Libische thee en koekjes voorzien door Almut’s gezin. Op 28 en 29 oktober is de expositie toegankelijk van 13-18u. Inkom is gratis, donaties zijn welkom.

In bijlage enkele fotografische werken & een portretfoto van Almut door Ayen Monserez

Contact:

  • 32 465 68 67 13 (Almut)
  • siebrand@destroate.be
Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Siebrand Craeynest
E-mail
siebrand@destroate.be
Organisatie
De Stroate vzw
Adres
Zwevegemsestraat 13, De Stroate vzw
Stad
Kortrijk
Telefoon
0485919759
Contactgegevens