icon-balloon Jeugd

ma, 27/05/2024 - 17:21 - Kortrijk

Nestel laat Axel Daeseleire binnen

Axel Daeseleire leerde de voorbije jaren heel veel bij en deelde dat met kijkend Vlaanderen via het vtm-programma ‘Axel gaat Binnen’. 
 
Woensdag 29 mei om 21.45 toont vtm het bezoek van Axel aan het Kortrijkse Nestel, één van de acht Centra voor Integrale Gezinszorg (CIG) in Vlaanderen. 
Jeugdhulpverleners begeleiden er zwangere (tiener)ouders en gezinnen met kinderen tot zes jaar. 
Nestel staat voor verbinding en zorg. Samen met ouders bouwen…

di, 14/05/2024 - 21:09 - Kortrijk

Spring Festival

Spring is in the Air ! De muzikale lente dient bijzonder om onze jeugdafdelingen en jonge muzikanten in de kijker te stellen.

Om 15u start het Festival in het OC De Troubadour met enkele nummers van de jeugdharmonie Jong Crescendo. Uiteraard komen ook de Opmaatjes Bissegem, dit keer bijgestaan door de leerlingen van het 1ste jaar Muziekatelier (Academie Menen) op het podium.

2 jonge acteurs, Alexandra Duchi en Alexander D’Hooghe, en de concertharmonie begeleiden hen in…

do, 09/05/2024 - 11:30 - Kortrijk

LAGO Kortrijk Weide opent buitenbad voor zomers plezier

Mooi weer in zicht! Het is dé ideale gelegenheid voor LAGO Kortrijk Weide om haar buitenbad opnieuw te openen. Al zeker tot 12 mei geniet je tussen 13u en 18u van een verfrissende duik in openlucht.


De weersvoorspellingen zien er goed uit. De zonnebrillen worden van onder het stof gehaald en heel wat Kortrijkzanen zullen nood hebben aan afkoeling. Het verwarmde all-weather buitenbad is het hele jaar door geopend, maar met de zon in aantocht opent LAGO Kortrijk Weide ook…

ma, 29/04/2024 - 11:19 - Waregem

N-VA Kandidaten Glen De Waele en Margaux Van Hulle trappen hun campagne af op bierfiets

De twee N-VA kandidaten uit Waregem, Glen De Waele (29) en Margaux Van Hulle (19), hebben hun campagne voor de aankomende verkiezingen gelanceerd op een wel heel bijzondere manier: met een bierfiets! Dit dynamische duo, vastberaden om hun boodschap over te brengen en het publiek te betrekken, zal op 9 juni, in de hoop op een mooi resultaat, de politieke arena betreden.

De feestelijke aftrap van hun campagne vindt plaats op 15 uur bij Expo Waregem, waar Glen en Margaux op een…

di, 16/04/2024 - 13:06 - Kortrijk

Nu zondag: gratis muziekfestival TEXtival

Nu zondag: gratis muziekfestival TEXtival

21 april 2024

Buurtschool V-Tex organiseert voor de 10e keer het gratis en eigenzinnig gezinsfestival TEXtival. Komende zondag 21 april wordt de V-tex site omgebouwd tot ruimtelandschap voor een buitenaardse dag vol muziek, food, animatie en ambiance.

10 bands staan nu al te popelen om bezoekers een kosmische ervaring te laten beleven en ook de kleinste marsmannetjes worden op hun wenken bediend in het speeldorp met heel…

di, 02/04/2024 - 09:34 - Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Waregem, Zwevegem

Speelpunt breidt aanbod uit met nieuwe avonturen!

Speelpunt breidt aanbod uit met nieuwe avonturen!

Speelpunt pakt bij de start van de paasvakantie uit met leuk nieuws. De grootste binnenspeeltuin van West-Vlaanderen voegt namelijk enkele nieuwe attracties toe aan het aanbod. Er is zowel voor de jongste (-6 jaar) als voor de iets oudere (+ 6 jaar) avonturiers extra binnenspeelpret voorzien. Virtual Reality, arcade- en sportgames, carrousel, fietsparcours, … Speelplezier in zicht!

Attracties voor de mini’s

vr, 29/03/2024 - 09:50 - Kortrijk

Festival TEXtival viert 10e editie!

Festival TEXtival viert 10e editie!
Zondag 21 april 2024

Buurtschool V-Tex organiseert voor de 10e keer het gratis en eigenzinnig gezinsfestival TEXtival. Op zondag 21 april wordt de V-tex site omgebouwd tot ruimtelandschap voor een buitenaardse dag vol muziek, food, animatie en ambiance.

10 bands staan nu al te popelen om bezoekers een kosmische ervaring te laten beleven en ook de kleinste marsmannetjes worden op hun wenken bediend in het speeldorp met heel wat…

za, 10/02/2024 - 11:31 - Waregem

CHIRO GAVERKE BEREGOED VIERT 70-80 JARIG BESTAAN

Beste,

 

Chiro Gaverke Beregoed uit Waregem hing een 23m lange banner aan de kerktoren ter gelegenheid van 70 jaar meisjeschiro en 80 jaar jongenschiro.

Een foto van de blikvanger in bijlage.

 

Op zaterdag 10 februari om 14u.00 kan een foto genomen worden aan de kerk van de huidige leidingsploeg en een groep oud-leiding die meehelpt aan de voorbereidingen van het feestweekend. Jullie zijn van harte welkom !

di, 30/01/2024 - 11:02 - Kortrijk

LANCERING PROJECT “MEET ’N PLAY”

In een tijd waarin de digitale wereld steeds meer invloed heeft op het leven van jongeren, kondigen wij met trots de lancering aan van het project "Meet ‘n Play". Samen met drie startende game studio’s ontvangt Bolwerk twee keer per maand de groeiende Kortrijkse game community.

De Kortrijkse game studio’s (o.a. Eye Blink Twice, Hyper Vyper, Fire Foot Studios,...) zijn er van overtuigd dat het nodig is om waardevolle ontmoetingen tussen gamers en game developers te stimuleren. Via…

di, 23/01/2024 - 16:26 - Harelbeke, Wevelgem

Natuur- en buitenspeelkampen de Gavers (Harelbeke) en de Bergelen (Gullegem)

Hou je van de natuur? Ben je gek op buitenspelen? En ben je nog vrij in de paas- of zomervakantie?

Schrijf je dan snel in voor de natuur- en creatieve buitenspeelkampen in De Gavers en Bergelen!

Wat?

In de paas- en zomervakantie organiseren we leuke, avontuurlijke kampen voor kinderen. Je hebt de keuze uit natuurkampen en creatieve buitenspeelkampen.

NATUURKAMPEN
Ga mee op ontdekking in en rond de natuur! Elke dag onderzoek je een ander facet van de…