icon-balloon UITNODIGING: verhalen met mes en vork - donderdag 10 oktober

Persbericht
Persberichttekst

Beste leden van de pers

Volgende week donderdag 10 oktober kun je tijdens een nieuwe editie van het Erfgoedcafé, samen met een 100-tal erfgoedliefhebbers, smakelijk smullen van kostelijk erfgoed. Het recept is intussen bekend: tijdens ieder gerecht krijg je ook een boeiend erfgoedverhaal van binnen of buiten de regio op je bord. Verhalen met mes en vork dus.

Zo legt Astrid Luypaert een unieke band tussen aardbeien en Alzheimer bloot, duikt Bart Vandamme in de rijke geschiedenis van de vliegschool in Wevelgem, vertelt Geert Vanmaeckelberghe alles over het - helaas - verdwenen concept van de fietsende fanfares en heeft Joris Colla het over de heilige huisjes in Zuid-West-Vlaanderen.

Bovendien vindt dit alles plaats in het unieke decor van de machinezaal op Transfosite, de oude elektriciteitscentrale in Zwevegem. Kriebelt het ook om aan te schuiven voor een buffet van erfgoedverhalen op een bedje van inspiratie, overgoten met een pittig sausje uit een sappige invalshoek? Of past de datum niet, maar is je interesse wel gewekt? Geef dan even een seintje via fien.coysman@leiedal.be en / of mies@zuidwest.be.

Hopelijk tot volgende week!

 

Het Erfgoedcafé brengt onroerend, roerend en immaterieel erfgoed samen en is een coproductie van Zuidwest, Intercommunale Leiedal en Zwevegem, met de steun van de Vlaamse overheid.

Persbericht Type
Datum
-
Locatie
Transfo Zwevegem, machinezaal: Blokellestraat 113B
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Fien Coysman
E-mail
fien.coysman@leiedal.be
Organisatie
Leiedal
Adres
President Kennedypark 10
Stad
Kortrijk
Telefoon
056 24 16 16
Contactgegevens