icon-balloon Persuitnodiging

ma, 03/06/2024 - 15:17 - Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Waregem, Zwevegem

Uitnodiging: seizoenspresentatie cc De Schakel 6 juni 2024

Zit jij klaar voor een inspirerend cultuuraanbod? Beleef als cultuurliefhebber in het nieuwe seizoen 24-25 van de boeiendste concerten en humorshows, de meest verrijkende vormingen en leukste humor-, dans-, circus- en theatervoorstellingen in de schouwburg of de Schakelbox. Geloof ons vrij: de toekomst wordt schitterend.

Er komt schoon volk over de vloer volgend seizoen. Wat denk je van o.a. William Boeva, Stan Van Samang, Soundos El Ahmadi, dOFt, Ontroerend Goed, Het Zesde…

vr, 31/05/2024 - 18:31 - Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Zwevegem

Vlaams minister van Erfgoed komt ‘energiesysteem van de toekomst’ op Transfo Zwevegem inhuldigen

Beste leden van de pers

Vier jaar geleden, eind juni 2020, zette de Europese Commissie het licht op groen voor het project RE/SOURCED. Het project kreeg een werkingsbudget van 5 miljoen euro voor de uitbouw van een circulair en zelfvoorzienend energiesysteem op Transfo, een imposante, multifunctionele erfgoedsite van een oude elektriciteitscentrale in Zwevegem.

Vier jaar later zijn woorden omgezet in daden en staan de projectpartners - Intercommunale Leiedal als lead…

vr, 24/05/2024 - 10:22 - Kortrijk

500 Kortrijkse leerlingen nemen het tegen elkaar op tijdens de eerste LAGO Swim-Run in LAGO Kortrijk Weide

500 leerlingen uit 5 Kortrijkse basisscholen nemen het op maandag 27 mei tegen elkaar op tijdens de LAGO Swim-Run. De sportievelingen lopen eerst door de voetgangerstunnel onder de sporen, langs de gebouwen van Howest & VEG-i-TEC (UGent) en de Leie, zwemmen nadien in LAGO Kortrijk Weide en moeten er uiteindelijk een uitdagend hindernissenparcours op het water overwinnen. Voormalig zwemster en Olympiër Fanny Lecluyse zal als ambassadeur de jongeren aanmoedigen. 

Wouter…

vr, 24/05/2024 - 09:04 - Kortrijk, Menen, Wervik

Welkom op de opening van het nieuwe streetart parcours in Wervik en Menen '!Mpulsive Girl Tour'

!Mpulsive Girl Tour is een gloednieuw streetart parcours langs 10 gevels in sociale woonwijken in Wervik en Menen, onder handen genomen door 10 vrouwelijke graffiti artiesten.

Vandaag starten de artiesten met het schilderen en bespuiten van de gevels. Deze making off loopt tot en met zondag. Iedereen is dit weekend dus welkom om hen aan het werk te zien en de transformatie van de gevels live the bewonderen.

Zondag 26 mei om 11u00 nodigen we de pers graag uit voor de…

di, 21/05/2024 - 09:47 - Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem

Voorstelling 13 beleefzones langs de Leie

De Leie is de blauwgroene as die haar naam verleent aan de hele streek. Binnen het project Seine Schelde Vlaanderen is De Vlaamse Waterweg nv met steun van de Europese Unie bezig met het opwaarderen van de rivier van Deinze tot Wervik. Een nevendoelstelling van het project is de recreatieve troeven van de waterweg te versterken. Daarom voorziet ze in samenwerking met de lokale besturen, de provinciaal toeristische spelers en de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden…

zo, 19/05/2024 - 17:56 - Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Spiere-helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Zwevegem

Here comes the sun.. en je bent uitgenodigd!

Wij nemen je op zondag 2 juni mee op reis en geven je al een boel voorpret voor de zomervakantie!

Onder de noemer 'Here comes the sun' doen we je dromen van zon, zee, bergen, reizen, lekker eten en andere culturen en ga je met ons op een trip langs de mooiste zomermuziek.

Dompel je nu al onder in dit mooie concert van koor Qui-Vive (Waregem) samen met koor Toon op Toon uit Ronse. Wij zorgen voor een totaal-ervaring..

De pers wordt van harte uitgenodigd mee te…

do, 16/05/2024 - 10:58 - Kortrijk, Menen, Wervik, Wevelgem

Nieuw streetart parcours in Wervik en Menen: !Mpulsive Girl Tour

!Mpulsive Girl Tour is een gloednieuw streetart parcours in Zuid-West-Vlaanderen dat gelanceerd wordt in het weekend van 24 tot 26 mei. Girls ’n Cans stuurt tien getalenteerde vrouwelijke graffiti-artiesten op pad om de straten te transformeren met hun kleurrijke en expressieve werken, verspreid over verschillende gevels in sociale wijken regio Menen en Wervik. Het project is een initiatief van woonmaatschappij IMPULS in samenwerking met Girls ’n Cans en Designregio Kortrijk.

Het…

wo, 08/05/2024 - 16:06 - Kortrijk

PERSUITNODIGING: Actie zwaar seksueel bendegeweld in Kortrijk

De afgelopen dagen werd Kortrijk opgeschrikt door verschillende feiten van zwaar seksueel bendegeweld. Bij de eerste feiten werd een jong meisje van amper 14 jaar oud het slachtoffer van een brutale verkrachting door een tiental ‘jongeren’ in de Scheutistenlaan te Kortrijk. Bij de tweede feiten werd een meisje van 17 jaar verkracht door drie ‘jongemannen’ in het Astridpark. Vlaams Belang wil dat dit zorgwekkende bendegeweld een krachtig halt wordt toeroepen en voert daarom actie aan het…

di, 07/05/2024 - 20:45 - Harelbeke, Kortrijk, Kuurne

BRITSE ASSOCIATION FOR INDUSTRIAL ARCHAEOLOGY BEZOEKT WEST-VLAAMS INDUSTRIEEL ERFGOED

Britse Association for Industrial Archaeology bezoekt West-Vlaams industrieel erfgoed

Sedert het einde van de jaren 1978 onderhoudt de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw nauwe contacten met haar Britse collegae.
VVIA werd in 1978 opgericht, de Britse AIA - Association for Industrial Archaeology vijf jaar eerder; in 1973. VVIA is sedert de Brexit de oudste organisatie in de Europese Unie, de AIA is de oudste ter wereld.
De aanpak van de Association for…

ma, 06/05/2024 - 08:56 - Kortrijk

28 atleten van ‘de branding’ trekken naar de 40ste editie van de Special Olympics in La Louvière

Maar liefst 28 atleten van ‘de branding’ nemen ook dit jaar deel aan de Special Olympics.

Samen met hun begeleiders trekken ze van 8 tot 11 mei naar La Louvière. Hét moment van het jaar waar heel wat cliënten zichzelf overtreffen in verschillende disciplines zoals: badminton, tafeltennis, zwemmen, bowling, paardrijden, netbal en floorball.

Na een jaar van hard trainen en ongeduldig wachten zijn de atleten vastberaden om niet alleen deel te nemen, maar ook om te schitteren…