icon-balloon Wereldwaterdag op De Gavers: Workshops voor waterratten en droogstoppels

Persbericht
Persberichttekst

Waterworkshops op De Gavers op zondag 24 maart van 14u tot 16u

Water is levensbelangrijk! Het Gavermeer zorgt voor ons drinkwater in Zuid-West-Vlaanderen. (32.000 m3/dag)

Waterrat of droogstoppel? Jong of oud, iedereen is welkom om de waterrijke omgeving van De Gavers te ontdekken. Aan de hand van allerlei workshops steek je van alles op over het belang van water in ons leven. Misschien ontdek je wel waar
het water vandaan komt waarmee je deze morgen je tanden hebt gepoetst.

12 tot 99 jaar
WATERONDERZOEK
Met een schepnet in de aanslag ga je samen met een gids kleine dieren vangen in het Gavermeer en de Gaverbeek. Aan de hand van de vangst ontdek je hoe het gesteld is met de waterkwaliteit. Een leuke, actieve workshop waarbij je zelf de handen uit de mouwen steekt.

Alle leeftijden
Start om 14 of 15 uur
FLUISTERBOOT
Wil je de Gavers eens van de andere kant bekijken? Onze kapitein neemt je mee op een ontspannende boottocht waarbij je alles te weten komt over water in De Gavers.

Alle leeftijden
WATERWANDELING IN DE NIEUW AANGELEGDE GEBIEDEN
Onze gids neemt je tijdens deze wandeling mee naar de uitbreidingszones van het provinciedomein. Met water als rode draad hebben we het over ontharding, klimaatverandering, toekomstplannen, sponsnatuur, de geschiedenis van De Gavers en nog zo veel meer. Water is nooit ver weg op deze wandeling, dus een paar stevige laarzen is aangeraden.

Kinderen van 6 tot 12 jaar
WATERKRIEBELBEESTJES
Met een schepnet in de aanslag ga je samen met een gids kriebeldieren vangen in het Gavermeer. Ontdek wat er allemaal leeft en beweegt onder water.

Kinderen van het vijfde en zesde leerjaar
ESCAPE GAME
Drup heeft genoeg van het Kanaal Bossuit-Kortrijk en wil op avontuur. Met jouw hulp legt drup de weg van kanaal tot kraan af. Help jij Drup ontsnappen? (+10 jaar)

 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Tom Linster
E-mail
tom.linster@west-vlaanderen.be
Organisatie
PRNC De Gavers
Adres
Eikenstraat, 131
Stad
Harelbeke
Telefoon
056234010
Contactgegevens