icon-balloon Waterballetshow van SKF Zwevegem neemt je mee langs filmklassiekers

Persbericht
Persberichttekst

Op zaterdag 13 en zondag 14 april voert Synchro Klub De Flamingo’s uit Zwevegem in Lago Kortrijk vier voorstellingen op van hun groots opgezette waterballetshow Flamingo’s @ The Movies. Het wordt de apotheose van een maandenlange voorbereiding en veel trainingsarbeid. Bijna honderd synchroonzwemsters van alle leeftijdsgroepen nemen het publiek mee op een sierlijke reis langs een aantal filmklassiekers.

Synchro Klub De Flamingo’s (SKF) Zwevegem behoort niet alleen sportief tot de top van België, de club heeft ook een rijke traditie in tweejaarlijkse showoptredens. Daarin worden showroutines opgevoerd in een bepaald thema. Dit jaar is dit Flamingo’s @ The Movies. Alle leeftijdsgroepen – de jongsten zijn 7 jaar – zwemmen een eigen nummer. Daarnaast zijn er een aantal routines waarbij alle zwemsters aan bod komen of leeftijdsgroepen gemengd worden.

Muziek van filmklassiekers

Dit alles op de tonen van de muziek uit filmklassiekers zoals Mission Impossible, Barbie, Ghost Busters, Peter Pan enzovoort. Om de routines nog mee glans te geven, vindt Flamingo’s @ The Movies plaats in een volledig verduisterd zwembad in Lago Kortrijk, met een aangepast decor en spetterend lichtspektakel.

Stage

De showoptredens vormen de kroon op het werk van een maandenlange voorbereiding van de hele club. De trainsters maakten zelf de routines in het thema en tijdens de krokusvakantie trokken zwemsters samen met de trainsters op een vijfdaagse stage om de nummers in te studeren.

De voorstellingen van Flamingo’s @ The Movies vinden plaats op 13 en 14 april telkens om 14u30 en 18u in Lago Kortrijk. De show zijn op enkele plaatsen na helemaal uitverkocht: we verwachten in totaal meer dan duizend toeschouwers. We kunnen ook rekenen op tientallen vrijwilligers die achter de schermen helpen voor make up, kapsels, decor…

Spectaculaire beelden

We nodigen je graag uit naar een van de voorstellingen of de generale repetitie, die plaatsvindt op vrijdag 12 april van 7 tot 11u. Het wordt een unieke gelegenheid om spectaculaire beelden te maken en deze sierlijke sport onder de aandacht te brengen.

In bijlage vind je enkele sfeerbeelden van showoptredens in 2022.

Meer info: Jo Vanackere – jovanackere@skynet.be – 0497/522556

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jo Vanackere
E-mail
jovanackere@skynet.be
Organisatie
Jo Vanackere
Adres
Lettenhofstraat
Stad
Zwevegem - 8550
Telefoon
0497522556
Contactgegevens