icon-balloon PERSBERICHT: Vlaams Belang dient deontologische klacht in tegen Van Quickenborne

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 132 - Maandag 4 september 2023

VLAAMS BELANG DIENT DEONTOLOGISCHE KLACHT IN TEGEN VAN QUICKENBORNE

Op basis van verschillende bronnen blijkt dat Vincent Van Quickenborne (Open VLD) niet het hele verhaal vertelde over de 'combiplassers' aan zijn woning. “Als blijkt dat Van Quickenborne meer gedaan heeft en meer wist en dus gelogen heeft, dan verandert dat grondig de zaak”, reageert Kamerlid en Kortrijks fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). “Zijn positie als minister en waarnemende burgemeester wordt dan onhoudbaar. Wij starten nu onmiddellijk een deontologische klacht en interpelleren het stadsbestuur aanstaande maandag op de gemeenteraad." Vlaams Belang Kortrijk herhaalt ook opnieuw de vraag om de camerabeelden eindelijk vrij te geven.

 

Het incident waarbij tijdens een feest bij Minister van Justitie en titelvoerend burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (Open Vld - Team Burgemeester) thuis geplast wordt tegen een politiecombi, is niet het enige incident die avond en nacht. Dat blijkt uit het onderzoek van de beelden van de politiecamera's die opgesteld staan in de straat waar de minister woont en dat werd door verschillende bronnen bevestigd ‘VRT NWS’. Ook Van Quickenborne zelf komt in beeld.

 

Vlaams Belang Kortrijk formuleert nu, op basis van de verdere onthullingen, een klacht tegen Van Quickenborne op basis van de deontologische code van de Kortrijkse gemeenteraad. “Als de feiten, zoals weergegeven door de VRT, kloppen dan zijn er duidelijk meerdere deontologische regels overtreden door Van Quickenborne. Dat vormt voor ons voldoende basis voor een klacht”, zegt Vermeersch. “Als blijkt dat Van Quickenborne meer gedaan heeft en meer wist, dan heeft hij overduidelijk gelogen en dan kan hij niet langer geloofwaardig functioneren als minister en titelvoerend burgemeester. Dan moet hij zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn politieke conclusies trekken.”

 

Vermeersch zal het stadsbestuur ook interpelleren over de zaak op de gemeenteraad van maandag 11 september 2023: “Wij willen weten van zijn partijgenote Ruth Vandenberghe (Open Vld – Team Burgemeester), die waarnemend burgemeester en dus hoofd van de bestuurlijke politie is, van welke feiten zij weet heeft, of het stadsbestuur uitdrukkelijk afstand neemt van deze feiten en of zij zullen aandringen om de beelden vrij te geven om eindelijk klaarheid te scheppen in deze onverkwikkelijke zaak”, besluit Vermeersch.

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens