icon-balloon PERSBERICHT: “Het illegalenprobleem in onze stad en provincie moet prioritair aangepakt worden”

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht 2018-2024 nr. 147 – Maandag 22 april 2024

“HET ILLEGALENPROBLEEM IN ONZE STAD EN PROVINCIE MOET PRIORITAIR AANGEPAKT WORDEN”

Twee illegalen hebben vorige week een bejaarde man brutaal overvallen in de Leiestraat te Kortrijk. Ze gingen ervandoor met juwelen. Voor Vlaams Belang is de maat nu echt vol, de partij voerde actie op de hoek van de Leiestraat en de Grote Markt voor de aanvang van de Kortrijkse politieraad. “Er moeten meer mensen, middelen en bevoegdheden komen voor onze politiediensten om illegalen actief op te sporen”, zegt Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). Het Vlaams Belang pleit voor een gesloten centrum in West-Vlaanderen, van waaruit illegalen ook effectief worden uitgewezen.

BIJLAGE: Foto spoedactie illegaliteit is criminaliteit

Het is schokkend en tegelijk ook tekenend, dat uitgerekend aan de voet van het Kortrijkse stadshuis, waar de verantwoordelijke beleidspolitici zitten, illegalen onze ouderen op klaarlichte dag brutaal overvallen. Kortrijk heeft wel degelijk een illegalenprobleem. Net voor de verkiezingen van mei 2019 werd een agent neergestoken door een illegaal op het Guldenspoorpad aan de Zwevegemsestraat. En het gaat van kleine criminaliteit, denk maar aan de offerblokken van de Onze-Lieve-Vrouwekerk die worden opengebroken, over aanhoudende overlast, bijvoorbeeld in en rond het station tot zware criminaliteit, aanrandingen en verkrachtingen. Triest dieptepunt was de brutale verkrachting van twee 14-jarige meisjes door een 25-jarige illegaal in het Astridpark. Voor Vlaams Belang is de maat nu echt vol. Dergelijke ernstige feiten doen het heersende onveiligheidsgevoel alleen nog maar verder toenemen”, zo analyseert Kortrijks en West-Vlaams kopman Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) het illegalenprobleem.

 

Het Vlaams Belang verzet zich, als enige partij, al jaren tegen deze onophoudelijke illegale toestroom naar dit land. De partij wil minder instroom en meer uitstroom door 100 concrete en haalbare voorstellen. “Door woonstbetredingen mogelijk te maken en bankdiensten, huwelijken of verhuur met en aan illegalen te verbieden, willen we de illegaliteit aanpakken en terugdringen. Er moet ook een strikte nultolerantie gelden tegenover illegale immigratie: wie illegaal dit land tracht binnen te komen, mag geen toegang meer krijgen tot de asielprocedure”, zegt Vermeersch. Maar hij wijst ook op een lokale verantwoordelijkheid: “De aanpak van illegaliteit en criminaliteit moeten een absolute topprioriteit worden van politiek én politie. Er moeten meer mensen, middelen en bevoegdheden komen voor het actief opsporen van illegalen, ook in Politiezone VLAS. De angst moet zo eindelijk van kamp veranderen. Het zijn niet onze kwetsbare bewoners die schrik moeten hebben om op straat te komen. Nee, het zijn die illegalen die schrik moeten hebben om opgespoord, opgepakt en teruggestuurd te worden naar hun eigen land.

 

Het Vlaams Belang wil heel duidelijk dat de illegalen die zich in Kortrijk en in West-Vlaanderen bevinden, actief worden opgespoord en vastgezet in gesloten centra. Voor het Vlaams Belang moet er een gesloten centrum komen in West-Vlaanderen, van waaruit al die illegalen ook effectief worden uitgewezen.

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens