icon-balloon Mosselsouper Zwevegem - 4 februari 2024 - Drinkbaar water in Bolivië

Persbericht
Persberichttekst

Solidaridad Nación Uru (SNU), opgericht door Chris Dutry en de familie Pauwels uit Zwevegem, helpt om financiële en communicatieve ondersteuning te bieden aan initiatieven in Bolivia. SNU werkt samen met de zusterorganisatie, Centro de Ecología y Pueblos Andinos (CEPA), een organisatie gevestigd in Oruro, Bolivia en opgericht door Gilberto Pauwels.

Oruro is zeer rijk aan minerale afzettingen zoals goud, koper, tin, wolfraam, zilver, lood en lithium, en kent zo een lange geschiedenis van mijnbouwactiviteiten. De hoogvlakte is een erg droge regio en water is een schaars goed. De Desaguadero-rivier kronkelt zich als een levensader vanuit het Titicaca-meer naar de meren Uru Uru en Poopó, vlakbij de stad Oruro. Dat Poopó-meer is echter in de voorbije jaren compleet opgedroogd.

De laatste jaren is het steeds zichtbaarder geworden dat de regio lijdt onder de klimaatsverandering en de mijnbouwvervuiling. Daardoor is er een migratie, vooral van de mannen, naar de stad Oruro of de omliggende dorpen en mijncentra op zoek naar werk. Komt er geen verbetering in de situatie van de beide meren, dan is niet alleen hun toegang tot drinkbaar water, maar ook hun voortbestaan als inheems volk bedreigd. Via projecten gesteund vanuit de Mondiale Raad van Zwevegem en deze mosselsouper, willen we de Bolivianen op het Altiplano helpen voorzien van drinkbaar water. Dit door het verschaffen van middelen van wateranalyses en hen te helpen om water op te vangen en te zuiveren.

De mosselsouper vindt plaats op zondag 4 februari 2024 van 11.30 tot 14.30 uur in het bedrijfsrestaurant van de firma Bekaert (Blokkestraat 21) in Zwevegem. De opbrengst gaat integraal naar projecten rond drinkbaar water in Bolivia. Meer info en reservatie kan via solidaridad.oruro@gmail.com of bellen naar Els Pauwels (tel. 0476 21 92 39). Kostprijs: €25 (mosselen) of €20 (stoofvlees). Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen €15 (mosselen) of €13 (stoofvlees). Rechtstreeks storten voor het project kan via vzw Kontinenten, BE21 0000 7186 7603  met als mededeling: Gilberto Pauwels - Solidaridad. Giften vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Els Pauwels
E-mail
els53.pauwels@gmail.com
Organisatie
Mondiale Raad Zwevegem
Telefoon
0476219239
Contactgegevens