icon-balloon Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen

Persbericht
Persberichttekst

Maak het groener 2023: weer een succes!

Onder de noemer ‘Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen’ wil Natuur.koepel vzw iedereen aanmoedigen om streekeigen plantgoed aan te planten. Want (fruit)bomen en struiken zijn niet enkel mooi om naar te kijken, ze zijn een thuis voor heel wat vogels, insecten en zoogdieren. Daarnaast zorgt het voor wat meer schaduw en verkoeling in je tuin. Door de natuur in je tuin te helpen, kan je een groot verschil maken.

Ook dit jaar verkocht Natuur.koepel vzw opnieuw (fruit)bomen, struiken en kleinfruit. En met succes! Er kwamen meer dan 120 bestellingen binnen, goed voor maar liefst 4320 planten en (fruit)bomen in totaal. De opbrengst van de actie gaat integraal naar de aankoop van waardevolle natuurgebieden in jouw omgeving. Dubbele winst voor de natuur dus!

Heel wat gemeentebesturen uit Zuid-West-Vlaanderen ondersteunden de actie door een korting aan te bieden voor bestellers uit de eigen gemeente. Bedankt! Daarnaast willen we graag het PTI, campus Wetenschap en Groen, bedanken voor het samenstellen van de pakketten. Leerlingen van De Lage Kouter in Kortrijk, uit de richting hout, hebben dit jaar voor het eerst nestkasten voor kool- en pimpelmezen gemaakt om te verkopen via deze actie. AkTRACtie en natuurlijk de vrijwilligers willen we bedanken voor de hulp bij het sorteren en verdelen van het plantgoed.

Volgend jaar komt er opnieuw een verkoopactie van streekeigen plantgoed. Zo wordt Zuid-West-Vlaanderen elk jaar een beetje groener!

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Nele Devriendt
E-mail
nele@natuurkoepel.be
Organisatie
Natuur.koepel vzw
Adres
Warande 9
Stad
Heule
Telefoon
0487/64 45 85
Contactgegevens