icon-balloon Dieter Handekyn uit Waregem 1e opvolger op Kamerlijst Vlaams Belang in West-Vlaanderen.

Persbericht
Persberichttekst

Waregemnaar Dieter Handekyn (41) staat als eerste opvolger op de Kamerlijst van Vlaams Belang in West-Vlaanderen. Vanuit deze positie is het heel goed mogelijk dat Handekyn, in de loop van de legislatuur, uiteindelijk de rol van volksvertegenwoordiger op zich neemt.

Afgelopen zaterdag heeft de partijraad de kandidatenlijsten voor zowel de Kamer als het Vlaams Parlement goedgekeurd. Op deze lijsten prijken tal van nieuwe gezichten die politieke vernieuwing beloven. Ik ben dan ook verheugd en trots dat ik ben benoemd tot eerste opvolger op de Kamerlijst van Vlaams Belang in West-Vlaanderen. Deze aanstelling is een duidelijke blijk van vertrouwen in mijn kunde en toewijding. Met deze beslissing laat de partij zien dat zij naast de bekende gezichten ook ruimte biedt voor vernieuwing.

“De gedachte om West-Vlaanderen, en regio Waregem, te mogen vertegenwoordigen in de Kamer vervult mij met immense trots. Een portie gezond West-Vlaams boerenverstand in zaken als veiligheid en justitie of migratie en integratie is dan ook meer dan welkom”, zegt Handekyn.

Sinds vorig jaar vervul ik de functie van ondervoorzitter bij de lokale afdeling in Waregem, waar we volop werken aan een nieuw sterk team en de lijstvorming. Verder ben ik verantwoordelijk voor het professionaliseren van sociale media om zo onze online aanwezigheid te vergroten.

Als geboren en getogen Waregemnaar, nu woonachtig op ‘t Gaverke met partner en 2 kinderen, liggen mijn roots in de sociale wijk Torenhof, één van de grootste en dichtstbewoonde gemeenschappen van Waregem. Gezien mijn achtergrond is het niet verrassend dat thema’s als gemeenschapsvorming, betaalbare huisvesting en sociale zekerheid van groot belang zijn voor mij.

Mijn open en sociaal karakter brengt me regelmatig naar de lokale horeca en festiviteiten of naar de voetbalvelden van SV Zulte Waregem en Racing Waregem, waar mijn zoontje voetbalt. Door actief deel uit te maken van de gemeenschap, ben ik goed geïnformeerd over de behoeften en uitdagingen waar mensen mee te maken hebben.

Tot voor kort vervulde ik de functie van grafisch marketeer binnen een internationaal bedrijf in de productie en distributie van hoogwaardig kookgerei, maar ik heb een bewuste beslissing genomen om voltijds te gaan werken als grafisch medewerker voor Vlaams Belang in Brussel. “Deze verkiezingen zijn te belangrijk om aan de zijlijn te staan toe te kijken en daarom wilde ik een actieve rol spelen in het vertegenwoordigen van de belangen van alle Vlamingen”, aldus Handekyn.

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dieter Handekyn
E-mail
dieter.handekyn@vlaamsbelang.com
Organisatie
Vlaams Belang
Stad
Waregem
Telefoon
0474409207
Contactgegevens