icon-balloon De Wakkeren: sociaal-artistiek project in Menen

Persbericht
Persberichttekst

Naar aanleiding van de Werelddag van het verzet tegen extreme armoede creëert Mona Thijs ‘De Wakkeren’, een poëtische tekstvoorstelling over de mogelijkheden en de obstakels van de nacht. Voor de tekst zal ze zich baseren op verhalen die Menenaars in armoede schrijven en vertellen tijdens een workshopreeks die eind april opgestart werd. De lange duur van het project en de vele partners ervan maken van ‘De Wakkeren’ een parcours met grote impact voor alle betrokkenen.

 

over De Wakkeren

Je ogen sluiten en in slaap vallen is een privilege. Dat is het uitgangspunt van ‘De Wakkeren’, de tekstvoorstelling die Mona Thijs maakt in Menen en die op 17 oktober, Werelddag van het verzet tegen Armoede, ’s nachts in première zal gaan. Met het project roepen alle actoren op om voor één nacht onze slaap te laten om te luisteren naar verhalen waar mensen die niet kùnnen slapen van wakker liggen. Maar ook waar ze van dromen: de nacht als een plek waarin het onmogelijke mogelijk wordt.

Van nu tot juni sprokkelt Mona Thijs verhalen in Menen. Hiervoor ontmoet ze op verschillende locaties (CAW Zuid-West-Vlaanderen, t’AC-oord en het Rode Kruisopvangcentrum) groepjes geïnteresseerden om er samen te werken aan de tekst voor deze voorstelling. Tijdens deze workshops nodigt ze de deelnemers uit om hun eigen ervaring om te zetten in fictie. Zo werkt ze samen met hen de personages en hun uitdagingen uit voor de voorstelling in oktober.

 

over Mona Thijs

Mona Thijs schrijft, maakt theater, ontwikkelt graag werken op locatie en houdt ervan in gesprek te gaan met mensen om tot verhalen komen.

Daarnaast is ze freelance journalist voor De Standaard.

info: https://monathijs.com/ 

 

praktische info

Concept: Mona Thijs

Scenografie: Gilles Pollak

‘De Wakkeren’ is een project van: CC De Steiger, De Figuranten, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Welzijnsschakel Grenslicht, Cie Tabloo, Academie voor Beeld, Muziek & Woord - Stad Menen, Rode Kruisopvangcentrum Menen, Eigen Woonst, Travo, ’t AC-oord, Sociale Dienst Sociaal Huis, ’t Toemaatje, Lokaal Dienstencentrum Allegro, Sociale Dienst Zorg op Maat, Schouwburg Kortrijk en Unie der Zorgelozen.

Met de steun van vdk bank, Nationale Loterij, Rotarac, Rotaryclub, Kiwanis.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Bogaert
E-mail
bart.bogaert@menen.be
Organisatie
CC De Steiger Menen
Adres
Waalvest 1
Stad
8930 Menen
Telefoon
0494 28 60 47
Contactgegevens