icon-balloon Bethanie in een nieuwe jas

Persbericht
Persberichttekst

Bethanie in een nieuwe jas

Begeleidingscentrum Bethanie in Kortrijk is klaar voor een nieuwe start. Het gebouw dat in 1956 in de Zandstraat werd opgetrokken, werd de afgelopen twee jaar grondig verbouwd en uitgebreid. Het werd niet alleen aangepast aan de huidige energienormen maar ook aangepast aan de noden van hun werking. Bethanie is een organisatie in de jeugdhulp die begeleiding biedt aan jongeren en gezinnen voor wie het opgroeien moeilijker verloopt. Ze doen dit door begeleiding aan huis maar jongeren kunnen er ook na school terecht en er is ook mogelijkheid om er tijdelijk te verblijven.

Het project was onderhevig aan heel wat problemen zoals de impact van de stationswerf en de coronapandemie. De verbouwing werd ook nog eens geconfronteerd met nooit eerder geziene stijgingen in de bouwprijzen.

Half september is er een officiële opening van het gebouw met gelegenheidstoespraken van de voorzitter, Katherine Vandromme, de directeur Rudy Van Eeckhout en de minister van Welzijn Hilde Crevits. Kunstenaar Nick Ervinck, die in Bethanie het werk “Olberniati” concipieerde, zal aanwezig zijn alsook de Kortrijkse zangeres Axelle.

Info over de werking op www.bethaniekortrijk.be

Meer info over het project en de opening te bevragen op info@bethaniekortrijk.be

Contact: Rudy Van Eeckhout/Annelies Ottevaere op 056/22.00.90

Persbericht Type
Datum
-
Locatie
Zandstraat 26 8500 Kortrijk
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Rudy Van Eeckhout
E-mail
rudy.van.eeckhout@bethaniekortrijk.be
Organisatie
vzw Begeleidingscentrum Bethanie
Adres
Zandstraat 26
Stad
Kortrijk 8500
Telefoon
056220090
Contactgegevens