icon-balloon Amba-amba en De Stege uit Desselgem delen de ‘groene pluim’ van Waregem

Persbericht
Persberichttekst

Met de ‘groene pluim’ beloont Groen Waregem jaarlijks mensen, verenigingen, ondernemingen of instanties die het voorbije jaar op een sociale, ecologische en/of culturele manier hebben bijgedragen aan het verbeteren van de samenleving in Waregem.  Er waren 2 organisaties die finaal kans maakten op deze erkenning begin 2024. Mini-beleefboerderij De Stege en amba-amba, beide uit Desselgem.

Amba-amba kreeg uiteindelijk het meeste stemmen en mocht de groen pluim in ontvangst nemen. Maar ze deelden die onmiddellijk met de vrienden van De Stege. De belofte was om een exacte kopie van de groene pluim te voet tot bij de Stege te brengen, zodra het winterweer plaats gemaakt had voor een stralend zonnetje.

Op 27 juni voegen ze dan ook de daad bij het woord. Samen met het medewerkersteam van amba-amba gaan Vanessa en Filip richting De Stege met de pluim. “Naast groeien in talent, communicatie, creativiteit, en balans, is verbinding een van de belangrijke centrale thema’s bij onze vzw,”  legt Vanessa uit. “Op deze symbolische manier kunnen we dat nog eens benadrukken.”

Nathalie en Bert van De Stege zetten alvast de poort open van hun Mini-beleefboerderij. “De Stege is een vzw die als zorgboerderij zinvolle tijdsbestedingen biedt in een huiselijke, familiale sfeer,” aldus Nathalie. “We houden heel sterk vast aan de inclusiegedachte; mensen met of zonder zorgnoden ontmoeten elkaar hier en kunnen hier veel leren van elkaar.”

Wie mee wil wandelen kan op 27 juni om 17 uur gewoon binnen springen bij amba-amba. Het is ook een ideaal moment om beide organisaties eens van dichtbij te leren kennen, zowel voor sympathisanten als nieuwsgierigen, en uiteraard voor de geïnteresseerde persmensen.

Meer info:

+32 478 74 54 84

info@amba-amba.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Neirynck
E-mail
bart@desselgem.be
Organisatie
amba-amba
Adres
Desselgem-Dries 94
Stad
Desselgem
Telefoon
0499983124
Contactgegevens