icon-balloon Natuurpuntvrijwilligers komen op voor meer natuur in Zuid-West-Vlaanderen

Persbericht
Persberichttekst

Enkele honderden vrijwilligers van Natuurpunt en buurtbewoners hebben op 12 plaatsen in de regio actie gevoerd om aandacht te vragen voor het belang van meer natuur.

In verschillende natuurgebieden in onze regio werd een reuzegrote tifo ontvouwd met daarop de boodschap "Natuur in het hart". Zo kiezen wij voor meer natuur in Zuid-West-Vlaanderen. Hiervan werd een promofilmpje gemaakt dat we hier graag presenteren en via sociale media op grote schaal verspreiden. 

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur richten wij ons tot de beleidsmakers met de oproep om natuur meer prioriteit te geven. Aan de kiezers is onze boodschap: stem voor natuur door te kiezen voor kandidaten die natuur een warm hart toedragen. We steunen geen specifieke politieke partijen, omdat natuurbehoud noodzakelijk is voor iedereen en een vast onderdeel zou moeten zijn van elk partijprogramma.

Waarom deze actie?

In de regio voelen we dagelijks de impact van verstedelijking en klimaatverandering. Groene plekken verdwijnen, terwijl deze juist essentieel zijn voor een gezonde en leefbare omgeving. Meer natuur zorgt voor verkoeling tijdens warme zomers, stimuleert biodiversiteit en biedt een plek voor ontspanning en ontmoeting. Daarnaast vormt natuur een buffer tegen de steeds extremere weersomstandigheden, zoals periodes van langdurige droogte of hevige neerslag. Met deze actie willen we laten zien dat natuur niet slechts een decor is, maar het kloppend hart van onze samenleving.

Oproep aan de gemeente

Wij roepen de toekomstige gemeenteraadsleden op om natuur een prominente plaats te geven in hun beleidsplannen, onder meer door structureel samen te werken met natuurverenigingen. Het is een kans om concrete stappen te zetten in het beschermen en uitbreiden van natuurgebieden, die essentieel zijn voor een duurzame toekomst. Welke gemeente of stad neemt de uitdaging aan om met onze steun voorloper te worden in natuur- en milieubeleid?

Draag ook jij natuur in het hart? Kom op voor meer natuur in jouw gemeente!
Like en deel dit filmpje.

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Nele Devriendt
E-mail
nele@natuurkoepel.be
Organisatie
Natuur.koepel vzw
Adres
Warande 9
Stad
Heule
Telefoon
0487/64 45 85
Contactgegevens