icon-balloon Waregem schrijft zijn historisch verhaal verder met nieuwe heemkring.

Persbericht
Persberichttekst

Om ervoor te zorgen dat ook de volgende decennia kan worden verder geschreven aan het historisch verhaal van Groot-Waregem moest een nieuwe Heemkring worden opgericht, die de naam meekreeg : WAREGEMSE VERHALEN. Daaronder wordt begrepen : historische en heemkundige verhalen over Beveren-Leie, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve, Nieuwenhove en Waregem.

Er zijn nog heel wat historische verhalen te schrijven. Daar zijn niet alleen de oorlogen, bijzondere (volks)figuren, politieke of bouwkundige geschiedenis. We denken ook aan verhalen over socio-culturele (jeugd- ea. verenigingen, stoeten en processies, enz.) of economische (bedrijven, vlas en textiel, enz.) onderwerpen, over buurtfeesten, herbergleven, gebeurtenissen (aardbeving 1938, vliegtuigcrash 1941, bevrijding 1944, wieler- ea. Koersen, volksgebeuren (vinken, duiven, hanen, ...), en zoveel meer.

De nieuwe heemkundige vereniging telt momenteel al 14 bestuursleden. We blijven echter steeds open staan voor nieuwe medewerkers, jong of wat ouder. Bedoeling is dat duurzaam verder wordt geschreven aan het heemkundig verhaal van onze stad en zijn deelgemeenten. Die medewerking kan velerlei vormen aannemen, van losse medewerking aan projecten tot engagement in bestuur. We denken bv. aan losse medewerkers om getuigenverslagen op te tekenen, lezen en verbeteren van bijdragen, tipgevers over mogelijke onderwerpen en uiteraard ook auteurs, redactieleden en onderzoekers voor bijdragen.

Als  eerstkomende activiteiten plant de nieuwe erfgoedvereniging volgende donderdag 13 juli de voorstelling van het boek van voorzitter Willy De Bouvrie over Waregemse wielerlegendes en een lezing van Karel Platteau over ‘Stijn Streuvels en Waregem (WO I en cultuur)’ op vrijdag 8 september om 19 u. in het Piraten Paviljoen van Be-Part in het kasteelpark Casier. We werken ook aan een stripboek over het ‘verhaal van Waregem’ en een publicatie volgend jaar. Als tweede lezing volgt in januari prof Maarten Larmuseau over DNA en genealogie. 

Info op facebookgroep Waregemse Verhalen / Verhaal van Waregem.

 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bernard Delange
E-mail
bernard.delange@telenet.be
Organisatie
Waregemse Verhalen
Stad
Waregem
Telefoon
0478 29 39 98
Contactgegevens