icon-balloon Europese organisatie schrapt alle activiteiten in Kortrijk als protest tegen sloopplannen station

Persbericht
Persberichttekst

De geplande eventuele sloop van het Kortrijkse station wordt vanuit Europese organisaties en instellingen nauwlettend gevolgd. Het station werd immers recent door een Europese expertencommissie opgenomen in de Europese lijst van belangrijkste bedreigde erfgoedsites,The 7 Most Endangered.

EFAITH is de Europese Federatie van Verenigingen voor Industrieel en Technisch Erfgoed, die een platform biedt aan deze organisaties uit de verschillende Europese landen.
Ze plande haar jaarlijkse bijeenkomst in Kortrijk, maar schrapt deze nu uit protest tegen de plannen voor sloop van het historische station.
In bijlage vindt U het standpunt dat EFAITH verspreidde, dat naar de stad Kortrijk gezonden werd, en waarvan we vandaag kopie ontvingen

Wij herinneren bij deze ook nog even aan het webinar over behoud en herbestemming van spoorwegstations. Aan de hand van voorbeelden uit Vlaanderen sedert 1975, en uit andere landen van Vilnius tot Eleusis in Griekenland. Die laatste kleine stad is één van de Europese Culturele Hoofdsteden 2023 en hing zijn kandidatuur en campagne op aan hun station.
Dit zoom webinar is gratis, maar belangstellenden dienen vooraf te registreren via de webpagina https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_a4ViKxYETLO5WstHx608Cg . Na registratie ontvangen zij een e-mail met een persoonlijke toegangslink.
Wij nodigen speciaal de leden van de pers uit voor dit webinar

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
vzw Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie
E-mail
info@industrieelerfgoed.be
Adres
p/a Vredelaan 72
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0496 377791
Contactgegevens