icon-balloon 't Veerhuis nodigt uit op een kleine Camino op 13 mei

Persbericht
Persberichttekst

Op zaterdag 13 mei is het weer zover: 't Veerhuis trekt op een camino van 20 km (of 10 als te zwaar), die vertrekt vanuit Ingelmunster, leidt naar Oostrozebeke en dan terugkeert. Afspraak in de hal van het station in Kortrijk om 7.30 uur. Terug rond 17.30-18 uur.
7.40 – +/- 17.30 uur

Velen kennen de grote Camino… De tocht naar Compostela, over honderden kilometers, in allerlei weer, met schaars comfort, alleen en soms ook met tochtgenoten die je onderweg leert kennen, maar vooral ook een confrontatie met jezelf. Een wandeling buiten tijd en ruimte, lijkt het wel.

Op zaterdag 13 mei 2023 stapt een groepje van 't Veerhuis vzw voor de zoveelste keer een kleine Camino: van Ingelmunster-station naar De Ginste , het voormalige bedevaartsoord. Geen 2000, maar 20 km, tien heen en tien terug, maar met een halte thuis bij een lokale bakker. Of vijf + vijf voor wie 20 km te veel is.
Niet met de bedoeling om kilometers te malen, maar om mensen te ontmoeten, eens een tijd in stilte te lopen en de natuur te bewonderen, en soms ook een overweging of een gebed te beluisteren.

PRAKTISCH
De groep blaast verzamelen om 7.40 uur in de hal van het station in Kortrijk en reist dan met de trein naar Ingelmunster-station. De eerste kilometers volgen zij het kanaal en daarna stappen ze verder langs binnenwegen naar de Ginste. Op die tocht stappen ze vooral twee aan twee en ze proberen naar elkaars verhaal te luisteren/ elkaar op verhaal laten komen. Om het half uur wisselen ze van tochtgenoot. Ze stappen ook twee maal een half uur in stilte en houden ook een keer halt, om om even op adem te komen of voor een overweging of gebed. In De Ginste eten wij onze meegebrachte picknick op bij bakker Kurt en zijn vrouw Ria.
Ze keren terug langs dezelfde weg (10 km) volgens hetzelfde stramien. En wees gerust: als het u onderweg te zwaar zou worden, is er nog altijd de bezemwagen.
‘Je ontdekt de weg door hem te gaan’

Kostprijs : 12,50 euro/persoon
inclusief de trein H/T, een drankje en/of koffie én zowaar een gebakje bij onze picknick.

Inschrijving: mail je deelname naar activiteitveerhuis@gmail.com & stort je bijdrage op
rekening BE53 7360 0643 0053

Organisatie : ’t Veerhuis vzw ---- Een stille, warme plek die ruimte biedt tot ontmoeting en tot samen zoeken naar zin. www.facebook.com/tveerhuisvzw. INFO: activiteitveerhuis@gmail.com of bel 0484 94 79 99.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Glorieux
E-mail
thomask@skynet.be
Adres
Kapellestraat 53
Stad
8573 Tiegem
Telefoon
0479052574
Contactgegevens