icon-balloon WONDER Creativity Festival lanceert voor de eerste keer open oproep voor deelname

Persbericht
Persberichttekst

WONDER Creativity Festival zal van 19 oktober tot 5 november de Kortrijkse binnenstad opnieuw innemen voor 3 weken vol wonderlijke exposities, installaties en events. WONDER zal via een parcours doorheen de stad de hoofden van jong en oud vullen met tonnen inspiratie, kleurrijke inzichten, vernieuwende ideeën en nieuwe gezichten. Wie bouwt mee aan het WONDER 2023 programma?

Voor de allereerste keer lanceren de organisatoren een OPEN CALL voor deelname.

Het festival werpt een blik op de toekomst met vernieuwende ideeën van ontwerpers, kunstenaars, ondernemers, studenten, burgers… We focussen op deze creatieve domeinen: design, arts, film, muziek en literatuur. Hierbij staan optimisme en positivisme centraal. We geloven dat creatieve geesten oplossingen bedenken voor onze maatschappelijke uitdagingen. We willen dit vertrouwen in de toekomst overbrengen op onze bezoekers en hen daarmee inspireren en enthousiasmeren.

Iedereen kan voor WONDER een voorstel indienen: zowel als particulier, student, organisatie, onderneming, school,… uit België als internationaal. Dit kan gaan over een project, expositie, installatie, event, workshop, activiteit etc. Belangrijkste voorwaarden zijn de toekomstgerichtheid van het voorstel, het aanspreken van verschillende doelgroepen en de kwaliteit van inhoud en presentatie.

Alle info via wonderkortrijk.be

Infosessie
Op donderdag 30 maart kan je inschrijven voor een WONDER infosessie om 18u00 in Texture Kortrijk. Daar zal iedereen de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen.

Organisatie
WONDER Creativity Festival vindt zijn oorsprong in Week van het Ontwerpen, maar wordt sinds 2020 georganiseerd onder de naam WONDER, in het kader van Kortrijk UNESCO Design Region. De organisatoren zijn Designregio Kortrijk en stad Kortrijk, in samenwerking met tal van partners zoals Howest, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal, Kortrijk Xpo, UGent Campus Kortrijk, kunstencentrum BUDA, Wilde Westen en Hangar K.

Contact
Voor al je vragen kan je contact opnemen met Lisa Declercq, lisa@designregio-kortrijk.be, 056 51 91 83

Grafiek
De vormgeving is dit jaar van de hand van grafisch ontwerper Floris Hugelier voor BOA Creative Studio.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Lisa Declercq
E-mail
lisa@designregio-kortrijk.be
Organisatie
Designregio Kortrijk
Adres
Broelkaai 6
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
056519183
Contactgegevens