icon-balloon Vaste Vuist Lauwe met 13 gymnasten naar West-Vlaams Kampioenschap TTM

Persbericht
Persberichttekst

Assebroek/Lauwe - In het weekend van 18 en 19 februari 2023 vond in Assebroek/Brugge de eerste provinciale voorronde voor de meisjes in het toestelturnen plaats. Het was voor de meisjes ook onmiddellijk het West-Vlaams kampioenschap. Dit zowel voor de A als B-gymnasten van 10 tot 13 jaar. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe was er present met 13 gymnasten en kwam naar huis met 4 medailles.

De meisjes B12 van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe mochten op zaterdagnamiddag als eerste de spits afbijten. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en tevens ook onmiddellijk het West-Vlaams kampioenschap. Er was dus wel wat spanning. Eloïse Bailleul, Cammie Debaveye, Yinthe Strypsteen en Esmée Werbrouck turnden zeker niet foutloos, maar toonden mooie oefeningen. Enkelen onder hen turnden voor het eerst hun nieuwe elementen tijdens een wedstrijd.
Cammie Debaveye mocht, na een spannende wedstrijd waar de punten van de vier meisjes heel dicht tegen elkaar lagen, het brons meenemen. Esmée Werbrouck, Eloïse Bailleul en Yinthe Strypsteen werden respectievelijk 4e, 5e en 6e van West-Vlaanderen. In het open klassement (alle provincies samen) bleven Cammie en Esmée op hun derde en vierde plaats staan, Eloïse moest 1 plaatsje prijs geven en Yinthe werd uiteindelijk 9e op 49 deelnemers.

’s Avonds kwam Iniya Tanghe in actie voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Zonder veel verwachtingen, maar met veel goesting begon Iniya aan haar wedstrijd. De goed afgewerkte, stabiele oefeningen van Iniya werden ondanks een klein foutje aan de grond beloond met een zilveren medaille op het West-Vlaamse podium. In de open competitie werd Iniya 8ste.

Zondagnamiddag was het dan als laatste aan de meisjes B10 en B11.
Bij de meisjes B10 wordt er nog niet gewerkt met een podium. Daar worden volgens de behaalde punten een bronzen, zilveren of gouden medaille uitgereikt. Emma Theys, die voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe als enige bij de B10 deelneemt, mocht na een knappe wedstrijd een gouden medaille mee naar huis nemen.
Ook de meisjes B12 zetten hun beste beentje voor en toonden waar zij de voorbije maanden hard aan gewerkt hadden. De West-Vlaamse titel konden ze net niet grijpen, maar Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vulde wel de volgende 3 plaatsen. Olivia Lecluyse werd 2e, Hélène Ververken 3e en Margaud Dujardin belandde net naast het podium met een 4e plaats. Fien Dezwarte werd 7e, Rachel Moreau 9e, Febe Timmerman 13e en Lina Everaet 19e. In het open klassement behield Olivia haar tweede plaats. De andere gymnasten moesten telkens enkele plaatsjes prijs geven.

Nu is het opnieuw hard werken naar het weekend van 4 en 5 maart 2023, waar de meisjes van B10 en B12 samen met de junioren en senioren B aantreden op de volgende provinciale voorronde in Nazareth.