icon-balloon Louise Derycke West-Vlaams Kampioen gymnastiek C16

Persbericht
Persberichttekst

Op zaterdag 11 februari vond in Lendelede het West-Vlaams Kampioenschap Toestelturnen meisjes C-niveau plaats. Vaste Vuist Lauwe trad hier aan met 2 gymnasten, Louise Derycke en Laure Vanoverschelde, in de categorie C16.

Zowel trainsters als gymnasten wisten na de vorige provinciale voorronde dat ze konden meedingen naar de medailles. Beide gymnasten konden de kalmte bewaren en turnden een foutloze wedstrijd. Op balk en grond scoorden de dames zelfs de hoogste score van het deelnemersveld. Op die manier veroverde Louise Derycke de titel West-Vlaams kampioen. Laure Vanoverschelde werd knap vijfde.
Het podium werd vervolledigd door Kyara Aeck van Turnkring Vlamertinge en Emma Popelier van Gym Izegem, respectievelijk nummer 2 en 3.

Door de overwinning is Louise al zeker van haar selectie voor het Vlaams Kampioenschap, voor Laure is het nog even afwachten.