icon-balloon Eerste PV voor trampoline Vaste Vuist Lauwe

Persbericht
Persberichttekst

Lauwe/Oud-Turnhout 28 en 29/01/2023
In het laatste weekend van januari vond de eerste provinciale voorronde voor de trampolinespringers van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe plaats in Oud-Turnhout.

Eline Duyvejonck en Sarah Dujardin moesten vroeg uit de veren om om 8.30 uur paraat te staan voor hun eerste wedstrijd van het seizoen te Oud-Turnhout. Voor Eline was het haar allereerste trampoline wedstrijd. Ze deed het heel voortreffelijk: ze eindigde op een 15de plaats, ongeveer halverwege het deelnemersveld. Ook Sarah turnde haar reeksen quasi perfect, op één element na. Ze werd beloond met een 8ste plaats.

Na de middag was het de beurt aan Charlot Becquart. Hij toonde twee heel mooi afgewerkte oefeningen. Zijn vrije oefeningen had een hoge moeilijkheidsgraad, waardoor hij zich naar de tweede plaats wist te springen.

Mare Bourgois kwam ’s avonds aan de beurt. Zij had echter wat last van de zenuwen bij haar eerste sprongenreeks. Na de ontgoocheling vocht ze bij de tweede reeks terug en liet ze zien wat ze waard was. Ze zette een knalprestatie neer en kreeg daarvoor de hoogste score van alle 31 gymnasten in haar categorie. Thibault Van den Noortgate deed wat van hem verwacht werd. Hij sprong goede oefeningen in een categorie van hoog niveau. Hij behaalde een mooie 6e plaats.

Op zondag waren onze twee A-gymnasten aan de beurt. Lucie Debrycke ging in haar opgelegde reeks er na enkele sprongen “uit”, wat het einde van haar reeks betekende. Na een gevecht tegen de tranen toonde ze zich sterk en liet ze een van de moeilijkste oefeningen zien binnen haar categorie, eindigend met de gevreesde cody.
Elia Foulon deed iedereen bibberen. Na een prachtige eerste reeks, ging het in zijn tweede reeks na één sprong verkeerd en belandde hij in het uiterste hoekje van de trampoline. Hij hield echter het hoofd koel, improviseert de rest van zijn reeks en gokt op juist 10 sprongen. Hij slaagt daar wonderwel in en ziet zijn kunsten beloond met een eerste plaats.

We kunnen zeker spreken van een geslaagde eerste provinciale voorronde als voorbereiding op het West-Vlaams kampioenschap en als selectie voor het Vlaams kampioenschap.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Matilde Verriest
E-mail
matilde@vastevuist.be
Organisatie
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw
Adres
Priester Coulonstraat 122
Stad
8930 Rekkem
Telefoon
0478 25 21 50
Contactgegevens