icon-balloon Steun voor talentvolle jongeren en kunstenaars

Persbericht
Persberichttekst

FONDS STRANDSCHELP LANCEERT PROJECTOPROEP ‘LEERLING-MEESTER’ TER ONDERSTEUNING VAN ARTISTIEKE JONGEREN MET AMBITIE

Er schuilt heel wat artistiek potentieel onder de West-Vlaamse jeugd. Helaas krijgt niet iedereen de kans om met zijn of haar talent ook effectief aan de slag te gaan. Omwille van sociale, familiale of financiële omstandigheden moeten heel wat jongeren hun artistieke droom noodgedwongen laten varen. Via het project ‘Leerling-Meester’ wil Fonds Strandschelp kanszoekende jongeren ondersteunen die zich willen bekwamen in een specifieke kunstvorm.

Leerlingen en Meesters

Met het project ‘Leerling-Meester’ wil het Fonds Strandschelp kanszoekende jongeren helpen die zich willen toeleggen op fotografie, theater, choreografie of het schrijverschap. Het fonds richt zich specifiek op West-Vlaamse jongeren met ambitie die door een moeilijke thuissituatie of omwille van hun achtergrond niet de mogelijkheid hebben om het kunstenaarspad met eigen middelen te bewandelen. Naast financiële ondersteuning volgen de ‘Leerlingen’ een uniek ontwikkelingstraject onder leiding van een professionele kunstenaar of ‘Meester’.

Tot 15.000 euro steun

De financiële steun voor een ‘Leerling-Meester’-traject varieert naargelang de noden en ambities en bedraagt maximaal 15.000 euro. Via een uniek en intensief één-op-ééntraject met een professionele kunstenaar kan de ‘Leerling’ zijn of haar talenten ten volle ontwikkelen, wat kan resulteren in eerste eigen publicatie, tentoonstelling of voorstelling.

M/V/X met talent

Geïnteresseerde jongeren kunnen tot en met 31 maart 2022 hun kandidatuur als ‘Leerling’ indienen bij het Streekfonds West-Vlaanderen. Ook Sociale organisaties, verenigingen, leerkrachten, buurt- of jeugdwerkers kunnen jongeren voordragen voor deze beurs.
(Semi-)professionele kunstenaars die actief zijn binnen één van de projectdisciplines (fotografie, theater, choreografie of schrijven) en die zich willen engageren om talentvolle jongeren te begeleiden, kunnen (eveneens tot en met 31 maart 2022) kandideren als ‘Meester’ bij het Streekfonds West-Vlaanderen.

Meer info en contact
Jan Despiegelaere
Algemeen coördinator Streekfonds West-Vlaanderen
p/a Broelkaai 6, B-8500 Kortrijk • +32 473 701518 • jan@streekfonds.be • streekfonds.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Despiegelaere
E-mail
jan@streekfonds.be
Adres
Broelkaai 6 6
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0473701518
Contactgegevens