icon-balloon 47 ste VACBL Veldloop

Persbericht
Persberichttekst

Op zondag 27 februari organiseert Vrije Atletiekclub Beveren-Leie (VACBL) zijn traditionele veldloop, tevens de 2e manche in het 10-delige Vayamundo veldloopcriterium voor Vrije Sporters en niet-aangeslotenen. Op de terreinen rond het gemeentelijk sportstadion in de Leenriestraat wordt opnieuw een uitdagend veldloopparcours in elkaar gestoken:
Na één jaar onderbreking door het alom gekende virus ‘ corona’ zijn we blij om weer te mogen / kunnen organiseren
Het eerste startschot wordt gegeven om 14u00. We starten met onze jongste 2 reeksen kuikentjes van + 120m voor 3- tot 5- jarigen. Er is ook speciaal een wedstrijd voorzien voor G-sporters en een volkscross over 1500 meter voor zij die het puur recreatief willen houden. Zoals steeds bij iedere reeks ( 28 in totaal) is dat de eerste 3 mannen en vrouwen gehuldigd worden op het podium met een extra prijs. Iedereen kan dus duidelijk zijn gading vinden.

We hopen dat het weer ons gunstig gezind is! Zodat onze sterk groeiende club talrijk aanwezig kan en zal zijn.

VACBL hoopt op deze after corona editie op 350 lopers aan de start van de verschillende wedstrijden te krijgen. Dit is belange niet of voor corona waar we gemiddeld 500lopers hadden met zelfs enkele jaren meer dan 600lopers. Maar we zijn in de eerste plaats blij dat alles kan door gaan. De trouwe sponsors lieten ons niet in de steek zodat de prijzen blijven zoals van ouds. Voorzitter Sammy Declerck gaat er prat op dat elke deelnemer opnieuw een waardevolle naturaprijs zal mogen in ontvangst nemen. We houden er aan om telkens iets praktisch te schenken.. Alle podiumwinnaars krijgen een naturaprijs. Daarmee onderscheiden we ons van de andere veldlopen, iedere loper weet dit te waarderen. We willen dan ook de mooiste prijzentafel hebben van de vrije sporters!
Een van onze vaste sponsors schenkt 2 plooifiets voor de tombola die dit jaar iets anders zal verlopen. Wegens dat we het volk in de kantine moeten beperken zal iedere loper direct na aankomst zien in zijn enveloppe wat hij gewonnen heeft in de tombola.
En we denken niet enkel aan de lopers, ook onze 50 tal medewerkers worden niet vergeten. Naast de drank en eetbonnen krijgen ze ter gelegenheid van onze 47ste editie een geschenk. Want zonder deze mensen is er geen cross.

In de eigen rangen van de Beverse atletiekclub wordt vooral uitgekeken naar de talrijke aanwezigheid van de jeugdleden. Het motto van dit hele gebeuren is immers in de eerste plaats : de kinderen laten proeven van een veldloopwedstrijd in eigen regio, waarbij zij kunnen rekenen op de steun van hun grootste supporters zijnde hun mama, papa en andere familieleden. Ook de Beverse jeugdtrainers zullen vanaf de zijlijn hun poulains luidop aanmoedigen. De komende weken worden ze op training klaar gestoomd!
De Beverse atletiekclub heeft in eigen rangen een ganse resem aan podiumkandidaten en daarvoor is het onder meer uitkijken naar Korneel Deschodt, Xander Delmeiren, Wout De Keukelaere,, Mia Frère, Vital Aelbrecht, Leen Delcoucq en Sofie Christiaens om de blauwwitte kleuren van VACBL hoog te houden.

Kortom, wie zijn veldloopcapaciteiten eens wil uittesten, hetzij competitief hetzij recreatief, of wie als supporter wil genieten van een sfeervol en sportief gebeuren, weet waar de place to be is op zondag 27 februari.
Natuurlijk zal alles volgens de huidige maatregelingen plaats vinden en is dit een CTS evenement!

Meer inlichtingen zijn te krijgen bij voorzitter Sammy Declerck : Zegerstraat 24 , 8791 Beveren-Leie . Tel 0494/448102.
vacbl@belgacom.net of www.vacbeverenleie.be

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Sammy Declerck
E-mail
vacbl@belgacom.net
Organisatie
vrije atletiek club Beveren Leie
Adres
Zegerstraat 24
Stad
Beveren (Leie)
Telefoon
0494448102
Contactgegevens