icon-balloon PERSBERICHT: Nieuwkomer bij Vlaams Belang Kortrijk

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht 2018-2024 nr. 105 - dinsdag 14 december 2021

Tijs Callebert (Vlaams Belang): "Onze sociale visie is duidelijk: eerst ónze mensen!”

NIEUWKOMER BIJ VLAAMS BELANG KORTRIJK

BIJLAGE: Foto Tijs Callebert (Vlaams Belang)

Vlaams Belang versterkt de Kortrijkse fractie met een nieuwkomer in de politiek. Tijs Callebert (49) wordt vanaf 1 januari 2022 het nieuwe lid in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) te Kortrijk. Tijs Callebert zal onder meer mee oordelen over het al dan niet toekennen van leeflonen aan kwetsbare Kortrijkzanen. En hij adviseert mee over welzijnsbeleid en armoedebestrijding. De Kortrijkzaan is een man die met beide voeten in de realiteit staat. Naast zijn job als medewerker bij Bpost is hij eveneens Korporaal bij de vrijwillige brandweer. Hij speelde ook verschillende rollen als acteur bij onder meer De Buurtpolitie, de tv-serie Aspe en Ketnet-reeks D5R (De Vijver), waarin hij de vader speelde van hoofdpersonage Amber.

Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst buigt zich over individuele dossiers rond maatschappelijke dienstverlening en integratie en adviseert over welzijnsbeleid en armoedebestrijding naar de gemeenteraad toe. Tijs Callebert trekt een duidelijke politieke lijn: “Een sociaal beleid moet in de eerste plaats ten dienste staan van de Kortrijkzanen die er nood aan hebben. Daarbij komen niet alleen rechten maar zeker ook plichten. Armoede wordt trouwens niet opgelost door steeds meer armoede te importeren. Het kan ook niet dat mensen die aanspraak willen maken op sociale voordelen in onze stad, na jaren, vaak nog geen woord Nederlands spreken”, zegt Callebert. “Onze visie is duidelijk: eerst ónze mensen!”

Tijs Callebert vervangt Marc Cottenier (79). De Kortrijkse Vlaams Belang-fractie wenst Marc Cottenier uitdrukkelijk te bedanken voor de jarenlange inzet voor de partij, eerst als OCMW-raadslid en later als lid van het BCSD.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens