icon-balloon PERSBERICHT: Vlaams Belang Jongeren en Zwarte Piet delen cadeautjes uit

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht 2018-2024 nr. 104 - zondag 5 december 2021

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): "“Kortrijkzanen groeien al jaar en dag op met Sinterklaas en Zwarte Piet en dat moet vooral zo blijven: een onschuldig kinderfeest ver weg van de ‘woke’-hysterie waaraan ook Vlaanderen vandaag ten prooi valt. Van Zwarte Piet blijf je af, dit is een mooie traditie om te koesteren!”

VLAAMS BELANG JONGEREN EN ZWARTE PIET DELEN CADEAUTJES UIT

BIJLAGE: Foto Zwarte Piet-actie

De Vlaams Belang Jongeren uit de regio Kortrijk - Roeselare - Tielt hebben afgelopen zaterdag samen met Zwarte Pieten cadeautjes uitgedeeld aan voorbijkomende families in de Lange steenstraat. “Zwarte Piet mag dan door zowel multinationals als radicaal-links verguisd worden, hij en Sinterklaas blijven van ons. Wij laten hen niet vallen!”

Samen met Vlaams parlementslid Carmen Ryheul en federaal parlementslid Wouter Vermeersch ging de jongerenafdeling van Vlaams Belang op stap in Kortrijk. Vorig jaar deden ze dit ook al eens voor in Roeselare en Waregem. In totaal deelden ze meer dan 500 snoepzakjes uit aan de voorbijkomende jongeren. De acties werden enthousiast onthaald en verliepen zonder incidenten.

“Kortrijkzanen groeien al jaar en dag op met Sinterklaas en Zwarte Piet en dat moet vooral zo blijven: een onschuldig kinderfeest ver weg van de ‘woke’-hysterie waaraan ook Vlaanderen vandaag ten prooi valt. Van Zwarte Piet blijf je af, dit is een mooie traditie om te koesteren!” aldus fractieleider en Kamerlid Wouter Vermeersch.

Sinterklaas en Zwarte Piet: ze zijn de beste vrienden van onze kinderen, maar ze maken evenzeer deel uit van ons erfgoed. Een waardevolle traditie die vreugde brengt bij jong en oud en een gelegenheid biedt om samen te komen met onze familie. Dat geldt natuurlijk niet enkel voor het sinterklaasfeest, maar ook voor Kerstmis, Pasen, carnaval, enzovoort. Al die momenten en de gebruiken die erbij horen, zijn tradities met een bijzondere plaats in onze gemeenschap. Volgens het Vlaams Belang maken de recente aanvallen op Zwarte Piet - de figuur werd zo onder meer verbannen van Facebook en Bol.com - deel uit van een grotere strijd tegen onze tradities en cultuur.

“Het is duidelijk dat er meer aan de hand is, daarom willen wij met Vlaams Belang Jongeren waarschuwen voor het hellend vlak ”, aldus provinciaal VBJ-coördinator en nationaal bestuurslid Tom Lamont.

Maandag zetten de Vlaams Belang Jongeren de actie verder binnen een groter nationaal kader.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens