icon-balloon PERSBERICHT: Vlaams Belang voert actie aan provincieraad tegen Kortrijkse moskeevergunning

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht 2018-2024 nr. 103 - zaterdag 4 december 2021

VLAAMS BELANG VOERT ACTIE AAN PROVINCIERAAD TEGEN KORTRIJKSE MOSKEEVERGUNNING

Donderdag voerden parlementsleden en provincieraadsleden van Vlaams Belang actie bij de start van de provincieraad naar aanleiding van het Kortrijkse moskeedossier, de grootste moskee van Vlaanderen. “Na het negatief advies van de provinciale omgevingsambtenaar wordt het oordeel van de West-Vlaamse deputatie over de vergunning een pure politieke beslissing!”, zei Kamerlid en Kortrijkzaan Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

BIJLAGE: Foto Vlaams Belang Actie Provincieraad

In het voormalig winkelpand van Bio-Planet en Dreamland aan de Brugsesteenweg te Kortrijk liggen plannen voor de grootste moskee van Vlaanderen. Het gaat om een mega-moskee met koranschool van ruim 5.000 vierkante meter en een budget van maar liefst 5 miljoen euro. Nadat het stadsbestuur van Kortrijk de vergunning goedkeurde, werd door buurtbewoners en het Vlaams Belang een beroepsprocedure gestart bij de provincie West-Vlaanderen.

In een recent advies aan de deputatie stelt de West-Vlaamse omgevingsambtenaar voor om deze beroepen gegrond te verklaren en de vergunning van de moskee dus te weigeren. De ambtenaar verwijst, zoals de buurt en het Vlaams Belang, naar onder meer de verkeersveiligheid, de geluidshinder, de mobiliteitsimpact en de vele onduidelijkheden om de vergunning te weigeren. De West-Vlaamse deputatie beslist uiterlijk 23 december 2021 over de vergunning.

Wouter Vermeersch: “Vlaams Belang gooit álle politieke en juridische middelen in de strijd en spaart kosten noch moeite om de grootste moskee van Vlaanderen te stoppen. We verzamelden ruim 3.000 handtekeningen in een petitie, dienden 825 bezwaarschriften in tegen de vergunning en organiseerden maar liefst twee betogingen. Vandaag staan we vastberaden aan de provinciegebouwen omdat hier finaal voor Kerst een oordeel wordt geveld. We willen de politici in het provinciehuis wakker schudden. Gaan zij een vergunning goedkeuren waarvan de eigen ambtenaren zeggen dat deze moet worden geweigerd? Gaan zij toestaan dat de grootste moskee van Vlaanderen wordt ingeplant, midden in een woonwijk, in het hart van Kortrijk? Er worden vele miljoenen geïnvesteerd zonder dat wij de herkomst daarvan kennen. Wat we wel met zekerheid weten is dat radicale moslims al verschillende keren in Kortrijk geld kwamen ronselen voor deze moskee. Voor Vlaams Belang is het dan ook duidelijk dat dit megalomane project er niet mag komen”, besluit Vermeersch.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens