icon-balloon Eerste Lokaal Boetiek in Heule op zondag 5 december

Persbericht
Persberichttekst

Heule – 30/11/2021 Nu zondag 5 december van 10.30 tot 17.30 uur vindt Lokaal Boetiek voor de eerste keer plaats in Muster bij Stadsboerderij Kortrijk vzw. Organisator Sjarel Buysschaert. “Het is de derde editie van deze beurs, maar de eerste keer in Heule. Het concept is simpel: je koopt hier rechtstreeks van Belgische makers met een hart voor ambacht. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires ...” De afgelopen zondagen streek de beurs al neer in Deerlijk, Ieper, Deurne en Roeselare.
Lokaal Boetiek is een organisatie van Lokaal. Bekend van Lokaalmarkt, de wekelijkse versmarkt met bar en kinderatelier die elke zaterdagochtend van 9 tot 12 uur op dezelfde locatie plaatsvindt. “Lokaalmarkt is een plaats van samenkomst. We brengen er producenten en consumenten met elkaar in verbinding”, zegt Sjarel Buysschaert van Lokaal. “Met Lokaal Boetiek doen we hetzelfde voor makers, mensen die met een creatief ambacht bezig zijn. Het sluit dus perfect aan bij ons verhaal.”
Samenwerking met Atelier Feryn
Voor de organisatie van Lokaal Boetiek slaat Lokaal de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van de zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. In Heule doen nog meer dan 25 andere makers mee. Onder hen onder meer juwelenontwerpers, lederbewerkers, grafisch ontwerpers, keramisten en zoveel meer.
Knaldrang om op Lokaal Boetiek te staan
Sjarel: “In aanloop naar Lokaal Boetiek voelden we het enthousiasme van onze makers groeien om eindelijk opnieuw hun werk aan de man te brengen. Want wij zijn een platform voor zowel professionele makers, maar ook voor opkomend talent. Ze hebben knaldrang op hun manier.”

Lokaal ondernemerschap steunen
Volgens Sjarel Buysschaert heeft rechtstreeks bij de maker kopen heel wat voordelen. “Je wint veel op prijs-kwaliteit. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie. En je koopt een uniek stuk, voor jezelf of bijvoorbeeld als verjaardags- of eindejaarsgeschenk.”
Succesformule door makers en locatie met spijs en drank
Olivier Marescaux vertelt: “De locatie leent zich perfect om Lokaal Boetiek te organiseren. De bar en de kinderhoek hier zijn extra troeven. Kom gerust aperitieven of je zondagnamiddagkoffie drinken na het snuisteren. We voorzien onder andere aperitiefplanken, verse soep en croques om de honger te stillen.”
De voorgaande edities met dezelfde invulling waren een groot succes. “Twee jaar op rij kregen we veel positieve reacties, zowel van de bezoekers als van de makers”, aldus nog Sjarel. “De voorbije weken in Deerlijk, Ieper, Deurne en Roeselare waren al een succes. In Heule zal dat niet anders zijn en sluiten we Lokaal Boetiek 2021 in schoonheid af.”
Lokaal Boetiek Heule vindt plaats op zondag 5 december van 10.30 uur tot 17.30 uur in Muster (Stijn Streuvelslaan 45) in Heule. Je kunt binnen als je het Covid Safe Ticket of een negatieve test voorlegt. Meer info over de makers en de andere beurzen op www.lokaalboetiek.be.
Info en contact
Sjarel Buysschaert
sjarel@lokaalmarkt.be
+32 486 05 92 98
https://www.lokaalboetiek.be
https://www.facebook.com/lokaalboetiek
https://www.instagram.com/lokaalboetiek

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Boone
E-mail
bartjboone@gmail.com
Organisatie
Stadsboerderij Kortrijk vzw / Lokaalmarkt Heule
Adres
Herdersstraat 91
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0499-10 29 46
Contactgegevens