icon-balloon Junioren SKF Zwevegem schitteren op BK

Persbericht
Persberichttekst

De Zwevegemse Synchro Klub Flamingo oogstte op zondag 14 november maar liefst vier gouden medailles en een bronzen medaille tijdens het Belgisch Kampioenschap synchroonzwemmen voor junioren. Als thuisclub hielden de synchroonzwemsters dus een pak eremetaal in Zwevegem.

Lago Zwevegem was – net als op 10 oktober voor BK technische routines - het decor voor het Belgisch kampioenschap vrije routines en voor het BK combo. Tien clubs uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië tekenden present om te strijden voor de medailles.

De Zwevegemse junioren waren ambitieus en mikten vooraf op meerdere medailles. Ze pakten uit met heel geslaagde routines en verzilverden – of liever vergulden vooral – de vele trainingsarbeid van de voorbije weken en maanden.

Dit zijn de resultaten van SKF:
• Solo: goud voor Hannah Samyn en brons voor Hélène De Decker
• Duet: goud voor Hannah Samyn en Hélène De Decker en 4de plaats voor Maya Bogaert & Yoni Vanherpe
• Team (max 8 zwemsters): goud voor SKF 1 en 6de plaats voor SK 2
• Combo: goud voor SKF

Bij combo treden teams van acht tot tien zwemsters aan. Zij voeren in hun routine een combinatie van verschillende delen uit: solo, duet en team.

Zwemsters, trainsters en bestuur zijn uiterst tevreden met deze schitterende resultaten. Ze bevestigen hiermee dat SKF een Belgisch topteam blijft in deze mooie sportdiscipline, die gym, dans en zwemmen verenigt en een combinatie van lenigheid, ritme, kracht en conditie vergt. Zo vaardigde SKF begin juli met Hannah Samyn en Hélène De Decker het eerste Belgische duet ooit af dat deelnam aan de Europese jeugdkampioenschappen voor junioren.

In bijlage vind je de foto van het ‘gouden’ combo en twee foto’s van de uitvoering van de combo.

Op de groepsfoto herken je bovenaan vlnr Silke Holvoet, Margo De Keyzer, Yoni Vanherpe, Kato Vanackere en Maya Bogaert en onderaan vlnr Febe Mestdagh, Ellen Depraetere, Hélène De Decker, Hannah Samyn en Luna De Keyzer

Meer info nodig? Contacteer Jo Vanackere – 0497/522556

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jo Vanackere
E-mail
jovanackere@skynet.be
Adres
Lettenhofstraat 9
Stad
8550 Zwevegem
Telefoon
0497522556
Contactgegevens