icon-balloon Matexi-award: Stem op Tuin van Adem en Eten

Persbericht
Persberichttekst

De initiatiefnemers achter de Tuin van Adem en Eten in Sint-Denijs weten op dinsdag 16 november of ze de Matexi Award gewonnen hebben. 120 dossiers werden ingediend. De jury stuurt er 20 naar de finale.

Matexi wil met deze award voor de vijfde keer al de vele Belgen belonen die zich met hart en ziel inzetten voor hun buurt. De projecten moeten de verbondenheid tussen buren versterken én de leefbaarheid van buurten vergroten.
De gemeente Zwevegem heeft het dossier voor de Tuin van Adem en Eten ingestuurd.

Er worden ook publiekprijzen uitgereikt. Iedereen kan hiervoor tot 14 november stemmen via: www.matexi-award.be/stemmen.

De Tuin van Adem en Eten is een voedselbos in opbouw aan de rand van Sint-Denijs. Het wordt een sociale, educatieve en zeer toegankelijke plek waar in de toekomst onder meer workshops zullen worden georganiseerd. Ook komen er uiteraard plukdagen en oogstfeesten.

De Tuin van Adem en Eten is een moedig en ambitieus project dat getrokken wordt door 12 inwoners van Sint-Denijs. Ze laten zich ondersteunen door ervaren organisaties zoals Velt vzw, Natuurpunt Zwevegem en Stadlandschap Leie en Schelde. Intercommunale Leiedal besliste in 2019 om – in samenspraak met het gemeentebestuur van Zwevegem – 1 hectare woonuitbreidingsgebied niet te ontwikkelen, maar om het ter beschikking te stellen voor een duurzaam en innovatief openruimteproject.

Meer info:
Kristof Vromant, Schepen van Participatie
0497 53 34 38
kristof.vromant@zwevegem.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens