icon-balloon Cohousing De Klijte Moen-Zwevegem 25/10 in Huizenjagers (volledige tekst)

Persbericht
Persberichttekst

Cohousing De Klijte in Moen-Zwevevegem gaat maandag 25/10 om 19u40 'on air' op Play 4 in het programma Huizenjagers. De Klijte is een authentiek landelijk cohousingproject met ecologisch accent op een mooie erfgoed hoeve, uniek in de regio. Goed nabuurschap, duurzaamheid, ecologie, respect voor mekaar, de natuur en een mooi stukje erfgoed zijn de belangrijkste pijlers. Annelies Declerck van Madou Vastgoed in Tielt stelt in Huizenjagers ons project aan twee koppels voor.

De opnames

De opnames zelf dateren al van een tijdje terug, namelijk 24 augustus 2020. Twee koppels die een cohousing zochten tussen Kortrijk en Oudenaarde contacteerden Madou Vastgoed. Het vastgoedkantoor dat geselecteerd was voor deelname aan Huizenjagers, zag ons cohousingproject als een opportuniteit en als een interessante bijdrage voor in Huizenjagers. Ze contacteerden ons, wij gingen op de vraag in en zo ging de bal heel snel aan het rollen, met opnames die een paar dagen later plaatsvonden. In alle geheim, we mochten zelf niet bij de opnames aanwezig zijn. Super benieuwd zijn we dus!

Evolutie sinds de opnames

Sinds de opnames is er veel geëvolueerd binnen ons project. Van toen nog maar 3 ingestapte gezinnen staat de teller nu op 10, met enkel nog 2 mooie gezinsunits vrij. We bouwen volop aan ons project, bijgestaan door onze cohousing procesbegeleider Gemeengoed uit Brugge. Die loodst ons van a tot z doorheen alle stappen en uitdagingen binnen een cohousingproject.

Zo installeerden we werkgroepen binnen ons project, waarin elk bijdraagt vanuit de eigen interesses en talenten. Net ook de sterkte en meerwaarde van een cohousinggroep. De werkgroep Bouw werkt volop toe naar het indienen van de bouwaanvraag en het verkrijgen van de bouwvergunning tegen eind dit jaar. Een definitief voorontwerp van de woningen en gemeenschappelijke ruimtes is bijna klaar. De werkgroep Tuin werkt samen met de landschapsarchitect toe naar de aanvraag van de omgevingsvergunning voor onze landschapstuin van 22.200 m2. Die zal bestaan uit o.a. een speelbos, een sport- en spelzone, boomgaard, zone met kleine boerderijdieren, een vijver en voedselbos. Hiervoor werken we samen met Stadslandschap Leie en Schelde. Behoud en uitbreiding van de bestaande biodiversiteit staan hierbij voorop. We maakten op 17 september ook al kennis met onze buren rondom De Klijte. Hiervoor stak de werkgroep Mens een heus burenfeest ineen. Respect voor de buurt maakt deel uit van onze visie. We vormen geen eiland op zich, maar willen ons graag in de buurt integreren. Elkaar leren kennen is een eerste stap hierin. Bij onze werkgroep Jurifin draaien de hersenen ook op volle toeren: een maatschap werd opgericht en een vzw is in de maak. Voorts wordt er volop naar subsidies gezocht waarvoor ons project in aanmerking komt.

Nog plaats voor twee jonge gezinnen

Via infosessies met rondleiding, de eerstvolgende op zondag 28 november om 14u, zoeken we nog naar twee jonge gezinnen met kinderen om onze startersgroep te vervolledigen. Hiermee zal de bewonersgroep mooi in balans zijn. Om een sterke cohousinggroep neer te zetten, mikken we namelijk op een intergenerationele samenstelling van starters, gezinnen, koppels, singles, senioren. Zeker welkom om ons een bezoekje te brengen!

Onze woondroom

Onze droom om op deze prachtige locatie te komen wonen wordt met de dag concreter en we hopen de bouwwerken in april 2022 van start te zien gaan om er uiteindelijk september 2023 te kunnen gaan wonen.

Verdere info over ons project:
https://cohousingdeklijte.weebly.com
https://www.facebook.com/cohousingdeklijte
www.gemeengoed.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Mark Debaillie
E-mail
cohousingdeklijte@gmail.com
Organisatie
Cohousing De Klijte
Adres
De Klijte 12
Stad
8552 Moen
Telefoon
0478 33 34 99
Contactgegevens