icon-balloon Lokaal bestuur Zwevegem wandelt virtueel naar Kopenhagen

Persbericht
Persberichttekst

Het lokaal bestuur van Zwevegem schreef zich met maar liefst 20 groepen in om deel te nemen aan een initiatief van Logo Leieland: ‘De BuddyWalk Challenge’. Dat is een virtuele stappenchallenge waarbij bedrijven en lokale besturen van Zuid-West-Vlaanderen het tegen elkaar opnemen. Van collega’s in het woonzorgcentrum tot de technische dienst, bibliotheek en Gemeentepunt, het enthousiasme, was groot. Met 100 deelnemers is het lokaal bestuur van Zwevegem de gemeente met het meest aantal deelnemers in Zuid-West-Vlaanderen.

Tijdens de challenge gaan teams van 5 medewerkers de uitdaging aan om in 30 dagen (van 20 september t.e.m. 17 oktober) virtueel naar Kopenhagen te wandelen (1.000 km). Om dit te kunnen behalen moet elke medewerker gemiddeld 10.000 stappen per dag zetten. Het doel is om medewerkers in beweging te brengen en te verbinden met elkaar op een laagdrempelige manier. De BuddyWalk Challenge is hiervoor het ideale instrument. Mensen worden bewust van het aantal stappen die ze per dag zetten, zijn oprecht trots wanneer ze hun 10.000 stappen per dag behalen, spreken elkaar er over aan in de wandelgangen,… kortom het leeft op de werkvloer!

Om de stappen eenvoudig bij te kunnen houden en de deelname laagdrempelig te houden, zorgt de dienst sport ervoor dat iedereen die dit wenst gebruik kan maken van een klassieke stappenteller.

Naast de Challenge krijgen mensen de kans om deel te nemen aan tal van randactiviteiten die de ervaring nog net dat tikkeltje meer geeft: een wekelijkse online workout, FUN-opdrachten waarmee men elke week een prijs kan winnen, beweegtips en gezondheidsadvies,…

Als lokaal bestuur zijn we trots op onze medewerkers die zich hiervoor engageerden. De bijdrage van 15 euro per deelnemer dient niet enkel om deel te nemen aan de challenge. Een deel van het inschrijvingsgeld gaat naar het goed doel ‘Mel’s Rose’. We zijn dan ook blij dat we via dit initiatief dit goede doel mee kunnen ondersteunen.

Om onze medewerkers te bedanken organiseren we op 21 oktober om 16.30 u. in het Gemeentepunt een afsluitende receptie voor alle deelnemers. Op die manier kunnen we de challenge mooi afsluiten en iedereen bedanken voor zijn deelname. De top vijf beste groepjes uit Zwevegem krijgen ook een eervolle vermelding.

Dit prachtige initiatief zorgt voor een grote teamspirit. Het kadert in de beweegstunt die werknemers van het lokaal bestuur Zwevegem aanzet tot sport en méér bewegen, tot een gezonde levensstijl.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens