icon-balloon Zwevegem herleeft

Persbericht
Persberichttekst

Sedert 1 september werden de coronamaatregelen verder versoepeld en bedraagt de vaccinatiegraad in Zwevegem ongeveer 95 %. Voor bevrijdingsfeesten is het misschien iets te vroeg maar wachten willen wij in Zwevegem niet langer. De kermissen staan voor de deur en dit is het moment om opnieuw samen te feesten, om te herleven.

In het weekend van 10 tot 13 september is het zover en is er voor elk wat wils, met als hoofdvogels GENE THOMAS op vrijdagavond 10 september en WILLY SOMMERS (live) op zaterdagavond 11 september in het centrum van Zwevegem (omgeving kerk).
De toegang is volledig gratis. Toegang tot de publieksruimte via de CovidSafe app op de smartphone.
Het volledige programma kan je bekijken op zwevegem.be/zwevegemkermis.
Het is op zondag 12 september ook de laatste dag autovrije Otegemstraat, met optredens van de brasband de Coureurs, de flamencodanseressen Tacon, en zoveel meer. Ambiance verzekerd!
Ook bijzondere animatie is te beleven ter hoogte van Café @The Finish en Au Casino (met verschillende optredens zowel op zaterdag als op zondag).

Op Transfo kan je het ganse weekend genieten van een heus fietsfestival Tournée Flandrienne (van vrijdag tot en met zondag telkens van 12 u. tot 18 u.), met inclusief een uitgebreide fietsmarkt. Iedere dag zijn er begeleide fietstochten in aanwezigheid van BV’s zoals Wannes Cappelle, Goedele Wachters, Lucien Van Impe , Johan Musseeuw en Guga Baul (Volledig programma op www.tourneeflandrienne.be).

Ook in de deelgemeente Moen zal er hard gefeest worden tijdens het kermisweekend met op vrijdagavond 10 september het afsluitend event van het succesvolle zomerdorp. Voor de gelegenheid zullen vrijdagavond in Moen alle café’s hun deuren sluiten voor een gezamenlijk feest onder de tent van het zomerdorp (Sportstraat).

Het feestgebeuren “Moen Oltegoare” start om 17 u. met vanaf 19 u. diverse optredens zoals Les Sacs à Sac en de Kwaremont Brodders. Toegang is gratis.

Het is duidelijk: Zwevegem herleeft. Het kermisgebeuren wordt uiteraard gesteund door het gemeentebestuur.

Namens het gemeentebestuur Zwevegem

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens