icon-balloon Gemeente Zwevegem wil investeren in skate-infrastructuur en zet jongeren mee aan het roer

Persbericht
Persberichttekst

De jongste jaren hebben enkele lokale skaters enkele pijnpunten van het skatepark onder de aandacht gebracht. Het skatepark werd in 2009 aangelegd in de schaduw van Jeugdcentrum De Brug.

De bovenste betonplaat brokkelt op verschillende plaatsen af en de huidige constructie bevat hindernissen die technisch te moeilijk zijn of zelfs onuitvoerbaar zijn omdat er geen aanloop- of uitglijmogelijkheden zijn. Open ruimte om te skaten ontbreekt door de grote centrale constructie.

Met deze opmerkingen is de dienst jeugd aan de slag gegaan. Na overleg met enkele experten bleek het verwijderen van de huidige constructie en het opnieuw aanleggen van het park de beste optie. In het najaar wordt een traject opgestart om een nieuw concept te bedenken.

“Door de handen in elkaar te slaan willen we de inspanningen bundelen. Als lokaal bestuur voorzien we middelen om in 2022 aan de slag te gaan. En via crowdfunding zullen jongeren ook zelf een deel van de middelen inzamelen. Zo worden ze mee verantwoordelijk voor de herinrichting van het skatepark,” zegt Isabelle Degezelle, schepen van Jeugd.
“In dit verhaal willen we ook de buurt betrekken want de locatie biedt ook voor hen mogelijkheden, denk maar aan een buurtfeest, ontmoetingsplek,… Zo ontstaat er een project waarbij alle partijen gebaat zijn.”

In afwachting van een nieuw skatepark kan je deze zomer als skater je hart ophalen op twee tijdelijke extra skatelocaties in Zwevegem. Achteraan op de parking van Intratuin werden enkele toestellen opgesteld en ook bij de basisschool in Heestert zal een toestel geplaatst worden.
“Hiermee wenst het lokaal bestuur Zwevegem tegemoet te komen aan de sportieve behoeften van de jeugd. Nu het populaire skateboarden ook op het Olympisch programma staat én het plaatselijk skatetalent indachtig, onderstrepen we het belang van dit initiatief,” zegt Raf Deprez, schepen van sport.

Tijdens enkele workshops kan je deze zomer je skills verbeteren. Volg de facebookpagina van de jeugddienst voor meer info.

De jeugddienst is enthousiast om er in te vliegen. Jij ook?! Zin om mee te denken, de handen uit de mouwen te steken of jouw mening hierover te delen in een overleg? Neem deel aan participatieronde en mail naar jeugd@zwevegem.be, dan nodigen we je na de zomer zeker uit!

Heb je na het lezen van deze info nog bijkomende vragen? Neem gerust contact met ons op!

Schepen van jeugd
Isabelle Degezelle | isabelle.degezelle@zwevegem.be |0492 13 07 40

Schepen van sport
Raf Deprez |raf.deprez@zwevegem.be |0475 38 16 63

Dienst jeugd & kinderopvang
Staelens Annelies | jeugd@zwevegem.be | 056 76 59 80

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens