icon-balloon Nieuw in Zwevegem: rolstoel- en buggyvriendelijke geocache wandeling en gezinsvriendelijke wandelroute met speelse opdrachten

Persbericht
Persberichttekst

Al sinds de eerste corona lockdown wordt Vlaanderen overspoeld door wandelaars. Iedereen gaat op zoek naar leuke plekjes in de eigen streek. Ook Zwevegem werd druk bezocht. Het ideale moment dus om als lokaal bestuur twee nieuwe wandelingen aan te kondigen: een in Moen en een in Sint-Denijs.

Wie wil genieten van mooie uitzichten en de frisse lucht kan terecht in Sint – Denijs voor de rolstoel – en buggyvriendelijke wandeling ‘Door De Velden’. De wandelroute van 6 km start aan het Sportcentrum van Sint – Denijs.
Om de route wat uitdagender te maken werden er onderweg enkele geocache schatten verstopt. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Met de Geocaching app op je smartphone ga je eenvoudig aan de slag. Kan je niet wachten om de schatten te zoeken? Lees dan snel ‘de 8 dingen die je moet weten over geocaching’ op onze website: www.zwevegem.be/door-de-velden voor je van start gaat. Waarnaar je op zoek gaat, is steeds een raadsel en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Word jij een superspeurder en kan je alle schatten vinden?

Omdat alle paden toegankelijk zijn voor rolstoelen en buggy’s, vonden we het belangrijk dat de geocaches verstopt werden op een bereikbare, maar toch verborgen plaats voor rolstoelgebruikers. Op die manier kan iedereen de uitdaging aangaan en de schatten zoeken, vinden en openen.

Hou je van picknicken? Neem je picknick mee voor onderweg. Het speelplein ‘De Kikkertuin’ is een ideale plaats om even halt te houden, uit te rusten en een hapje en een drankje te nuttigen. Voor ‘elk wat wils’ op deze landelijke wandeling. Ben je benieuwd naar de wandelroute? Neem dan snel een kijkje op www.zwevegem.be/door-de-velden.

Na de succesvolle lancering van de eerste speelweefselroute in het centrum van Zwevegem, trekt Zappie z’n wandelschoenen opnieuw aan in Moen. Ga mee met ‘Zappie op den buiten’. Deze gezinsvriendelijke wandelroute vertrekt aan de jeugdlokalen in de Sportstraat te Moen. Via een kindvriendelijk parcours van 5,7 km ontdek je tal van leuke speelplekken. Onderweg valt heel wat te beleven:
• Zappie daagt je uit om twaalf speelopdrachten uit te voeren. Zet jij je beste buitenbeentje voor?
• Wil je het echt gezellig maken? Plan dan als tussenstop een picknick in het Milleniumpark. Je kan je eigen picknickmand meenemen of een picknickpakket bestellen met lokale producten. Alle info kan je vinden op www.zwevegem.be/picknick.
• Heb je nog wat plaats in je rugzak neem dan een oud boek en een Happy Stone mee. Tijdens de wandeling kom je langs de Moense ruilboekenkast. Ruil je eigen boek om voor een nieuwe aanwinst. Nog nooit van Happy stones gehoord? Beschilder thuis een kei en verstop je versierde steen onderweg. Een steen die je vindt, mag je houden of opnieuw verstoppen.
Zoals je ziet, er valt heel wat te beleven onderweg!
Wil je nog meer speelweefsel ontdekken? Ga dan ook eens met Zappie op stap in Zwevegem. De route vind je op www.zwevegem.be/speelweefsel-zwevegem.

Heb je na het lezen van deze info nog bijkomende vragen? Neem gerust contact op.

Dienst sport & toerisme
Mieke Depoortere |sport@zwevegem.be | 056 76 59 80

Dienst jeugd & kinderopvang
Staelens Annelies | jeugd@zwevegem.be | 056 76 59 80

In bijlage fotomateriaal

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst sport, toerisme, jeugd & kinderopvang Zwevegem
E-mail
gemeentebestuur@zwevegem.be
Organisatie
Gemeentebestuur Zwevegem
Adres
Blokkestraat 29
Stad
Zwevegem
Telefoon
056 76 55 67
Contactgegevens