icon-balloon "Hoe is 't met je?". Zwevegem belt 80-plussers op.

Persbericht
Persberichttekst

In coronatijd krijgt iedereen de raad om thuis te blijven. Vooral onze ouderen zijn kwetsbaar en vertoeven tijdens deze coronaperiode in quarantaine. Het lokaal bestuur Zwevegem wil ervoor zorgen dat deze mensen niet van de buitenwereld worden afgesloten. Een sociaal meldpunt werd opgericht en alle informatie hierrond werd opgenomen in een flyer die in alle bussen werd bedeeld.

Vanuit het sociaal meldpunt worden 80-plussers van Zwevegem en deelgemeenten rechtstreeks gecontacteerd. Vorige week en ook nog deze week hebben 6 medewerkers in totaal 676 mensen opgebeld, waarvan we niet zeker weten of ze omringd zijn of een beroep kunnen doen op een sociaal netwerk in deze moeilijke tijden. We willen vermijden dat deze mensen eenzaam dreigen te worden en we hopen hen met een “hoe ist met je” telefoontje een hart onder de riem te steken.

Uit de telefoongesprekken blijkt dat de meeste mensen goed omkaderd zijn door familie, buren, diensten aan huis. Er werd ook een ‘babbellijst’ aangelegd van mensen die graag nog eens worden opgebeld. Waar we geen gehoor krijgen aan de telefoon, probeert het lokaal bestuur contact te krijgen bij familie of buren.

De telefoongesprekken kaderen in het “sociaal meldpunt” van Zwevegem of ruimer, in de solidaire acties die het lokaal bestuur onderneemt om samen tegen corona te vechten. Een strijd voor de gezondheid en het mentaal welzijn van iedereen.

Het sociaal meldpunt is bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 12.30 uur en 13.30 tot 16.30 uur – 056 76 55 67 – samenleving@zwevegem.be.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Organisatie
Gemeente Zwevegem
Adres
blokkestraat 29
Stad
8550 Zwevegem Zwevegem
Telefoon
056 76 55 52
Contactgegevens