icon-balloon Zwevegem lanceert sociaal meldpunt

Persbericht
Persberichttekst

De gemeente Zwevegem heeft een sociaal meldpunt gelanceerd waarop iedereen terecht kan voor praktische vragen. Maar ook mensen met een eerder beperkt netwerk kunnen er terecht voor informatie rond maaltijden aan huis, boodschappenservice, allerhande vragen of gewoon voor een babbel.

De gemeente wil met dit sociaal meldpunt inzetten op het vermijden van vereenzaming, het blijven verbinden en op hulpverlening. Het sociaal meldpunt werkt nauw samen met de sociale dienst, de dienst eerstelijnszorg en de dienst samenleving.

Deze week wordt ook een flyer verspreid, omdat we zeker niet mogen vergeten dat heel wat mensen – en zeker niet alleen de ouderen – nog niet helemaal mee zijn met het digitale tijdperk. De flyer sociaal meldpunt werd bedeeld door bereidwillige personeelsleden.

Om het meldpunt bekend te maken is een filmpje gemaakt dat via social media en website zal verspreid worden. Want een grote bezorgdheid van het gemeentebestuur is dat de inwoners en de medewerkers gezond blijven. Ondanks deze vreemde tijd wordt zo goed mogelijk door het gemeentepersoneel verder gewerkt. De dienstverlening wordt bijvoorbeeld zo veel mogelijk gegarandeerd, maar kan enkel na een telefonische afspraak. Veel medewerkers werken van thuis uit, maar voor de technische diensten is dat natuurlijk geen optie. Zij blijven zich inzetten voor dringende herstellingen en onderhoud van publieke ruimte, zoals wegen, pleinen, parken, gebouwen. Dat betekent dat die mensen dagelijks naar de beste oplossingen moeten zoeken om efficiënt te kunnen werken volgens de regels van de social distancy. Niet altijd evident want voor veel handelingen zijn meerdere mensen nodig, die moeten samenwerken.

Intussen is ook het nieuwe uitleensysteem in de bibliotheek geïnstalleerd De bib start vanaf maandag 6 april met een afhaalservice.

In het Woonzorgcentrum sint-Amand blijven de bewoners goed afgeschermd. Daar doet het personeel er alles aan om het de mensen zo aangenaam mogelijk te maken. Voor de familie en vrienden werd een facebookpagina aangemaakt, die buitengewoon veel succes heeft.

Meer info:
Eliane Spincemaille, schepen van burgerzaken, samenleving, betrokkenheid & toegankelijkheid eliane.spincemaille@zwevegem.be, 056 76 55 97

Marc Claeys, schepen van zorg, sociale zaken & armoedebestrijding
marc.claeys@zwevegem.be, 056 76 55 92

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Organisatie
Gemeentebestuur Zwevegem
Adres
Blokkestraat 29
Stad
Zwevegem
Telefoon
056 76 55 67
Contactgegevens