icon-balloon Uniueke coproductie ZWINS - Het succesverhaal krijgt een vervolg

Persbericht
Persberichttekst

De gemeente Zwevegem was vorig jaar co-producent van de theatervoorstelling Zwins van Het Eenzame Westen.
Op basis van interviews van lokale boeren werd een meesterlijk verhaal neer gezet, hilarisch maar ook schrijnend en heel herkenbaar.
Deze hartverwarmende productie werd een overdonderend succes. Meer dan 2000 mensen zagen Zwins in september op de locatie in Sint-Denijs “Ten Rooden Duifhuize”. Nadien werd getoerd in diverse zalen in Vlaanderen waarbij nog eens bijna 6000 mensen de voorstelling bijwoonden.
De reacties waren overal uitermate lovend. Daarom wordt de voorstelling volgend seizoen hernomen. Bovendien werd de voorstelling ook nog geselecteerd voor Theater aan Zee.
Deze schitterende productie was een totaalconcept: erfgoed – muziek – theater dat mogelijk was dank zij de professionele aanpak van regisseur Tom Ternest en actrices Lien Degraeve en Janne Desmet wiens roots in Zwevegem liggen.
Maar ook de enthousiaste medewerking van heel wat vrijwilligers en verenigingen was een succesfactor voor het geslaagde geheel.
Het initiatief is alleszins een mooi voorbeeld hoe professionelen samen werken met amateurs… een verrijkende ervaring. Als gemeente willen we dit dan ook ten volle ondersteunen.
Zwins heeft dus heel wat troeven… citymarketing, culturele en erfgoedbeleving, toerisme, samenwerkingsverbanden…

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Hilde Leman
E-mail
hilde.leman@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens