icon-balloon Ecobeats op 5 oktober @Transfo Zwevegem

Persbericht
Persberichttekst

WIE?
- Jeugdraad slaat de handen in elkaar met Jeugdhuis de Harp en KSA ’t Vlinderke in Zwevegem.
WAT?
- Een ecologische fuif, Ecobeatz, naar aanleiding van het klimaatfestival in Zwevegem.
WANNEER en WAAR?
- 5 oktober, vanaf 21u30 in fuifzaal Transfo.
HOE?
- We willen op deze manier aantonen dat fuiven ook op een meer ecologische manier kan. Dit door onder andere volgende acties te houden:
o Afval vermijden
 We werken met herbruikbare bekers.
 Reclame wordt enkel online gevoerd, er worden geen affiches gedrukt. Je kan er niet onderuit dat sommige dingen toch op papier moeten gemaakt worden, hierbij kiezen we ervoor om met 100% gerecycleerd papier te werken.
o Recyclage
 De inkomstbandjes werden geschonken door Dranouter. Oude inkomstbandjes zijn anders afval, maar krijgen door ze te gebruiken voor deze fuif, opnieuw een tweede leven.
 In de vestiaire zullen bezoekers hun spullen kwijt kunnen in oude vuilniszakken. Ook deze hadden normaal geen doel meer, maar krijgen hierdoor een tweede leven.
o Bij de dranken werken we ook ecologisch: water wordt gezuiverd via De Leiding, met dat water en siroop maken we ook frisdranken door een aangepaste tapinstallatie. We kiezen ervoor om Lokales te schenken, een drank vanuit de korte keten (Avelgem). Deze korte keten trekken we ook door naar het eten: er worden hamburgers geserveerd door Hoeveslagerij Willem uit Sint-Denijs.
o We gebruiken gerecycleerd toilet-papier.
DJ’s?
- Naast de headliner Party Granny’s, kozen we ervoor om lokaal talent op de affiche te brengen (zo tonen we aan dat er ook lokaal talent is en het niet steeds nodig is om verre verplaatsingen en uitstoot te creeëren). Party Granny’s zullen samen met 2KG Hoofdvlees, DJ Sofritn, DJ Lauwie & Frette en DJ Smaes een waar feestje op gang brengen.
VOORVERKOOPPUNTEN
- Voor slechts € 4 kan je een voorverkoopkaart kopen in Zwevegem (onder andere in het gemeentepunt, Jeugdhuis de Harp, via leiding van KSA..)
- Voor meer info, https://www.facebook.com/events/472839736605613/

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jeugddienst Zwevegem
E-mail
jeugd@zwevegem.be
Organisatie
Gemeentebestuur Zwevegem
Adres
Blokkestraat 29
Stad
Zwevegem
Telefoon
056 76 55 67
Contactgegevens