icon-balloon Trotse train(st)ers Recrea D-niveau bij Vaste Vuist Lauwe

Persbericht
Persberichttekst

Tielt/Lauwe – In Tielt vond op zaterdag 11 en zondag 12 maart een wedstrijd voor gymnasten uit het D-niveau plaats in sporthal De Ponte. Meer dan 20 jongens en meisjes van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe namen deel. Met succes!

Op zaterdag kwamen enkel de meisjes aan de beurt. In het opgelegd werk (voorgeschreven oefeningen) kwamen de 9, 10 en 12-jarigen aan de beurt. Bij het vrij werk zagen we de gymnastes 17+ aan de verschillende toestellen bezig.
Alle gymnasten in deze categorieën behaalden mooie resultaten. Er waren gouden medailles voor Mary-Lou Demets, Ulrike Vanhoenacker, Yana en Yuna Demets en Tricia Seys bij het opgelegd werk. Er was ook nog een zilveren medaille voor Julie Van Poucke.
In het vrij werk behaalde Marthe De Leeuw all roud (alle toestellen samen) de derde plaats. Aan de brug met ongelijk leggers kaapte ze nog het zilver weg.

Op zondag was het de beurt aan de jongens D-niveau, de meisjes 11 jaar bij het opgelegd werk en de meisjes D13 en D14 vrij werk. Ook hier zagen we weer heel wat goede dingen.
De gymnasten opgelegd werk van Vaste Vuist gingen opnieuw met heel wat medailles naar huis. Er was goud voor Lena Vandemaele, Renée Degrande, Alex Desmet, Léon Deboel en Wout Ryckoort. Laurian D’Haene ging met een zilveren medaille naar huis en er was nog een bronzen medaille voor Alexander Garrein.

In de categorie D13 was er een knappe 9e plaats voor Louise Depaepe op 39 deelneemsters. Bij de 14-jarigen behaalde Ella Breine all round de 1ste plaats. Maar ook aan de balk behaalde ze goud en voegde daar aan de brug met ongelijke leggers nog een bronzen medaille aan toe. Quincy Bisschop viel net naast het podium met een vierde plaats, maar veroverde aan de brug met ongelijke leggers wel de gouden medaille. Merel Vancoilllie eindigde op 40 deelnemers als 26e.

Bij de jongens 13-14 jaar vrij werk turnde Stan Vandemaele zich naar een 2de plaats op het rek. All round werd hij knap 5e. Maarten Van Hecke en Omer Vanfleteren werden respectievelijk 21e en 23e in deze categorie.

De trainers en trainsters kijken alvast met veel trots terug op dit geslaagd wedstrijdweekend.