icon-balloon Succesvol BK Masters zwemmen

Persbericht
Persberichttekst

De Koninklijke Belgische Zwembond en KZK Spurs organiseerden het voorbije weekend de Belgische Kampioenschappen zwemmen voor Masters.

245 atleten uit 55 clubs tekenden present voor 921 starts. Het BK was ook erg in trek bij andere landen: er kwamen liefst 7 verschillende nationaliteiten aan de start. De KBZB en de Zwemfederatie willen al langer de kaart van het Masterzwemmen trekken en de zwemsport levenslang promoten. Ze vonden in KZK Spurs een partner om de Belgische Kampioenschappen op professionele wijze te organiseren. De lovende commentaren van clubs en deelnemers waren talrijk... een opsteker!

Ook de Masters van KZK Spurs doken in het snelle bad van Lago Kortrijk Weide, met een uitstekend resultaat. 10 gouden medailles, 6 zilveren en 5 bronzen: een mooie buit!

Opmerkelijk was de deelname van Fanny Lecluyse - die voor het eerst na haar 'reguliere' zwemcarrière de uitdaging van het Masterzwemmen aanging. Ook Gillian Dewulf dook in het water op zoek naar succes in het Masterzwemmen.

Fanny haalde 2 maal goud op de 100 meter schoolslag en de 50 meter schoolslag. Ze tekende meteen ook voor 2 Belgische records op deze afstanden. Op de 100 meter schoolslag strandde ze op 7/100sten van een Europees record!

Gillian tekende voor 3 gouden medailles: op 50 meter vrije slag, op 50 meter vlinderslag en op 50 meter schoolslag. Hij liet op de 50 vlinder en 50 school ook Belgische records optekenen!

Ook de andere Masters van KZK presteerden uitzonderlijk: Diogo De Moura Coutinho zwom goud op de 1500 meter vrije slag, Christophe Wadin pakte de eerste plaats op 100 meter schoolslag en 100 meter vrije slag, Alex Verstraete werd primus op 100 meter vrije slag en Henk Descamps veroverde goud op 200 meter schoolslag. 

Ook pré-Master Thijs Meulemans mocht enkele gouden plakken mee naar huis nemen, maar is nog te 'jong' voor het Masterklassement...

De puike organisatie, het vlekkeloze verloop, de lovende commentaren, de schitterende resultaten doen ons nu al uitkijken naar 2 en 3 november 2024. Dan organiseert KZK Spurs in samenwerking met KBZB voor het eerst de Belgische Kampioenschappen korte baan in Lago Kortrijk Weide. Met stip in jullie agenda's te noteren!

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Dewulf
E-mail
bart.dewulf-duck@telenet.be
Organisatie
Koninklijke Kortrijkse Zwemkring vzw
Adres
Leiaarde 28
Stad
Heule
Telefoon
+32478680133
Contactgegevens