icon-balloon PERSBERICHT: Wouter Vermeersch stelt zich kandidaat-burgemeester

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 150 - Maandag 10 juni 2024

 

WOUTER VERMEERSCH STELT ZICH KANDIDAAT-BURGEMEESTER

 

Het Vlaams Belang in Kortrijk draagt Wouter Vermeersch voor als kandidaat-burgemeester bij de komende lokale verkiezingen. Vermeersch haalde met 35.200 voorkeurstemmen een recordscore, niet alleen in West-Vlaanderen maar ook in Kortrijk. “Ik heb gewacht op een duidelijk mandaat van de Kortrijkzaan om mijn kandidatuur te stellen en dat is er gisteren gekomen. Daarom stel ik mij formeel kandidaat als burgemeester van onze Guldensporenstad”, stelt een gemotiveerde kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

 

BIJLAGE: Foto Wouter Vermeersch - Vlaams Belang

 

Wouter Vermeersch is met 3.139 voorkeurstemmen onbetwist de stemmenkampioen in Kortrijk op ruime afstand gevolgd door Axel Ronse (N-VA) (2.480 voorkeurstemmen), Philippe De Coene (Vooruit) (1.929 voorkeurstemmen) en Vincent Van Quickenborne (Open VLD - Team Burgemeester - Stadslijst voor Kortrijk) (1.802 voorkeurstemmen). “Vanop dezelfde lijsttrekkerspositie bijna dubbel zoveel steun krijgen als de uittredend burgemeester is een onmiskenbaar signaal van de Kortrijkzanen”, zegt Vermeersch. “Lokale verkiezingen draaien steeds meer rond personen. Op 13 oktober 2024 ga ik dan ook niet alleen de lijst trekken, maar ik stel mij ook, voor het eerst, formeel kandidaat-burgemeester”, besluit Vermeersch op basis van de kiesuitslag van 9 juni.

 

Vermeersch is 39 jaar en sinds 2018 fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad voor het Vlaams Belang. De handelsingenieur was jarenlang ondernemer en is vandaag, als volksvertegenwoordiger, de specialist voor Vlaams Belang op Financiën en Begroting. Voor zijn werk in de Kamer van Volksvertegenwoordigers kreeg hij zeer goede rapporten. In het Nieuwsblad werd hij gerekend tot de ‘toppers’ en uitgeroepen tot ‘het beste Kamerlid voor Vlaams Belang’. In het Laatste Nieuws werd hij ingedeeld bij ‘zij die stenen verlegden’, bestempeld als ‘constructieve dossiervreter’ die ‘respect geniet bij meerderheid én oppositie’ en erin slaagde om ‘wetgeving te beïnvloeden’.

 

Ondertussen is duidelijk geworden dat, na de verkiezingsnederlaag van Van Quickenborne, Ruth Vandenberghe lijsttrekker zal worden bij de nieuwe Stadslijst voor Kortrijk (gemeenschappelijke lijst van Team Burgemeester/Open Vld en CD&V). “Ik zal nog gemotiveerder de handschoen opnemen tegen Vandenberghe”, reageert Vermeersch, die wijst op het gebrek aan politieke ervaring en dossierkennis bij Vandenberghe. “Fotogeniek zijn en een hoog knuffelgehalte hebben, volstaat niet om burgemeester te zijn van een centrumstad. In de drie jaar dat Vandenberghe waarnemend burgemeester was, raakte ze in de gemeenteraad niet verder dan het aflezen van de nota’s van haar kabinet. Onze bijvragen kon ze ook nooit ter plaatse beantwoorden. Voor ons is en blijft Ruth Vandenberghe een marionet van Van Quickenborne. Een stem voor Vandenberghe is uiteindelijk een stem voor Van Quickenborne. Wie meer van hetzelfde beleid wil, kan dus gerust stemmen voor de Stadslijst voor Kortrijk, N-VA of Vooruit, maar wie échte verandering wil, roepen wij op om opnieuw massaal te stemmen voor het Vlaams Belang!

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens