icon-balloon Mooie vooruitzichten na laatste PV toestelturnen meisjes B-niveau Vaste Vuist Lauwe

Persbericht
Persberichttekst

In het weekend van 15 en 16 april ging in het verre Eksel de laatste provinciale voorronde voor het toestelturnen meisjes B-niveau door. Opnieuw trokken heel wat gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe naar de andere kant van Vlaanderen. Sommigen moesten nog de norm voor het Vlaams kampioenschap turnen, anderen hadden deze reeds behaald en probeerden enkele nieuwe dingen richting het Vlaams kampioenschap.

Op zaterdag 15 april was het eerst de beurt aan Iniya Tanghe. In de categorie B13 wist Iniya een mooie wedstrijd te turnen. Er speelden wel wat extra zenuwen mee door een file op de baan, hierdoor kreeg ze heel weinig opwarming. Ze slaagde er toch in om mooie dingen te laten zien. Ze werd uiteindelijk knap 10de.

Bij de junioren werd Vaste Vuist Lauwe vertegenwoordigd door Lou Derudder, Emme D'helft en Jelke Van Meenen. Ondanks wat last aan de hiel kon Lou een goede wedstrijd turnen, zij turnde eerder al 2 hele goede wedstrijden waardoor het voor haar voornamelijk om de ervaring ging. Ze eindigde 7de. Jelke Van Meenen draait nog maar 2 jaar mee op B-niveau. Ze zette al grote stappen vooruit, maar op wedstrijd neemt de stress en de zenuwen vaak de overhand. Ze behaalde de 18de plaats met enkele vallen op de balk. Er is dus ruimte voor verbetering. Emme D'Helft turnde een hele goede en stabiele wedstrijd, ze werd er dan ook voor beloond zowel in de punten als de ranking. Emme eindigde op de 4de plaats en mist op 0.344 tienden het podium. Met deze ranking en punten heeft ze wellicht een doorslag in de selecties voor het Vlaams.

Tot slot turnden ook de senioren (B16+) allen een hele goede wedstrijd. Anke Dejonge, Shanys Beke en Louise Mouton hadden de opdracht om hun wedstrijd zo net en stabiel mogelijk af te werken en op die manier hun puntentotaal naar boven te krijgen. Anke werd 4de in de allround competitie , Shanys 14de en Louise 22ste. Anke is op die manier zeker van haar plaats op het Vlaams kampioenschap, voor Louise en Shanys blijft het afwachten. Daarnaast kwamen ook Rachel Degryse en Lise Verhaeghe in dezelfde categorie in actie. Beiden hebben hun puntentotaal en ranking al geturnd voor het Vlaams dus probeerden ze op deze provinciale voorronde nieuwe elementen uit. Met succes: Rachel eindigde 3de in het allround klassement en Lise werd 5de.

Op zondag was het de beurt aan de meisjes van B10 (Emma Theys) en B11 (Olivia Lecluysse, Margaud Dujardin, Hélène Ververcken, Febe Timmerman, Fien Dezwarte, Lina Everaet en Rachel Moreau. Ze turnden allen zeer goed. Emma (B10) behaalde voor de derde keer op rij een gouden medaille. Bij de B11 turnde Rachel slechts 3 toestellen wegens een blessure. Ze werd toch nog 37ste op 55 gymnasten.
De andere gymnasten turnden wel de vier toestellen en werden ook beloond met mooie punten. Op die manier behaalden sommigen hun norm voor het Vlaams Kampioenschap. Sommigen turnden zelf al de norm voor het Belgisch. Één voor één straffe gymnasten dus.

Hopelijk binnenkort meer nieuws omtrent de Vlaamse selecties! We kijken ernaar uit om met zo veel mogelijk gymnasten van Vaste Vuist aanwezig te zijn op het Vlaams kampioenschap dat plaatsvindt in Tongerlo tijdens het weekend van 6 en 7 mei 2023. De volgende wedstrijd op het programma is zaterdag 22 April waar het Vlaams kampioenschap C-niveau doorgaat voor de leeftijd van 16 jaar. Vaste Vuist zal er vertegenwoordigd worden door twee gymnasten namelijk Laure Vanoverschelde en Louise Derycke. Louise Derycke stond eerder al telkens op het podium. We hopen dat beide meisjes er een mooie prestatie kunnen neerzetten zodat ze hun wedstrijdseizoen goed kunnen afsluiten.

Proficiat aan iedereen en succes Laure en Louise.