icon-balloon Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke

Persbericht
Persberichttekst

Harmonieorkest Vooruit zet de zomer in met Argentijns Zomerconcert

Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke zet de zomer in met een concert dat helemaal draait rond de Argentijnse componist Astor Piazzolla, wereldbekend voor zijn werk in het tango-genre.

Op het programma

Jeugdharmonie Vooruit, onder leiding van Tuur Verstaen, brengt eerst een voorprogramma. Tijdens één van de werken verwelkomen zij de jonge Elias Cantamessi op trompet als solist. Samen brengen zij ons alvast in Argentijnse sferen.

Vervolgens neemt het orkest over met Festival Variations van Claude T. Smith. Hoogtepunt van de avond is Astor Piazzolla's tango-opera María de Buenos Aires, in een recente bewerking voor harmonieorkest. Solisten van dienst zijn Seppe Vande Walle op accordeon en de Colombiaanse Paola Márquez als zangeres.

Praktisch

  • Het concert gaat door op 29 juni in CC Het SPOOR Harelbeke.
  • Het concert start om 20u, verwachte einde is rond 22u30.
  • Er is een pauze voorzien, en de bar zal open zijn!

Tickets

Tickets kosten 17 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur. Iedereen onder 12 jaar mag gratis binnen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Vooruit en via de muzikanten van Vooruit.

 

Over Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke

In de schoot van de socialistische arbeidersbeweging in Harelbeke werd in 1922 de muziekvereniging opgericht die uiteindelijk Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke zou worden. Een eeuw later is het harmonieorkest uitgegroeid tot één van de belangrijkste in België, met een rijk artistiek palmares. Tussen 1995 en 1997 was Vooruit Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen. Het orkest heeft heel wat prijzen op zijn conto, waaronder eerste prijzen op het Certamen Internacional de Bandas de Música in Valencia (Spanje), waarvan de recentste in 2019. Naast wereldtitels op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1985 en 2005, behaalde het orkest er ook de derde plaats met een recordscore tijdens hun 100e levensjaar in 2022.

Voor meer informatie, bezoek onze website op www.harmonievooruit.be. En volg ons via onze nieuwsbrief, op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en Spotify!

 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jana Dejonghe
E-mail
pers@harmonievooruit.be
Organisatie
Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke
Telefoon
0474827905
Contactgegevens