icon-balloon Heel wat West-Vlaamse kampioenen voor Vaste Vuist Lauwe

Persbericht
Persberichttekst

Brugge/Lauwe – In het weekend van 11 en 12 maart vond in Brugge (Sport Vlaanderen Brugge) de eerste provinciale voorronde plaats voor het toestelturnen jongens. Voor de gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe was dit onmiddellijk het West-Vlaams kampioenschap.

De 9 en 10-jarigen kwamen voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe als eerste aan bod. In deze leeftijdscategorie zijn er nog geen podiumplaatsen om voor te strijden, wel streven ze ernaar om een bepaald aantal punten te turnen. Afhankelijk van de score krijgen ze een bronzen, zilveren of gouden medaille. Alle 5 de gymnasten turnden een mooie wedstrijd wat resulteerde in 3 zilveren medailles en 2 gouden medailles. Zilver was er voor Robin Fidalgo Lopez, Leito Simoens en Arnaud Vervecken. Jano Clairhout en Dion Haxhijevicq gingen met een gouden medaille naar huis.

Op zaterdagnamiddag en -avond was er een succesvol vervolg te Brugge. Er kroonden zich maar liefst 4 gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe tot West-Vlaams kampioen.
Bij de jongens B15-16 mocht Lennert Depoorter het hoogste schavotje betreden. Alexander Delahaye deed dit bij de gymnasten B17-18. Thiemen Valcke werd dan weer bij de B18+ kampioen van West-Vlaanderen. Tot slot van de dag mocht ook Victor Tournicourt een gouden medaille in ontvangst nemen bij de gymnasten A17-18.
Er kon in ieder geval gesproken worden van een zeer mooie eerste dag voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe.

Het weekend was echter nog niet voorbij. Ook op zondag kwamen nog heel wat gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe aan de beurt.
Bij de 11-jarigen hadden we zowel deelnemers in het A als het B-niveau. Bij de A-11 mocht Bogdan Heorhiiev de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij de B-gymnasten wist Mats Detollenaere zich dan weer knap naar een derde plaats te turnen.
Bij de jongen B-12 stonden twee gymnasten van Vaste Vuist Lauwe op de schavotjes, namelijk op plaats 1 en 3. Op de eerste plaats en dus West-Vlaams kampioen hadden we Victor Sabbe. De derde plaats was dan weer voor Louis Verniest.
Het weekend eindigde op zondagavond met een derde plaats voor Oscar Tournicourt in de categorie A13-14 en een laatste West-Vlaams Kampioen in de categorie B13-14, namelijk Arthur Delahaye.

Zo stond de teller op het einde van het weekend voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe op 8 gouden medailles, 3 zilveren medailles en 3 bronzen medailles.

De volgende gymnasten behaalden geen ereplaatsen op het West-Vlaams kampioenschap, maar eindigden toch ook hoog in het klassement van hun categorie: Brent Vanhee, Nicolas Beyls, Richard Skvarcheuski, Yente Callewaert en Mathis Herreman.

Op naar het Vlaams kampioenschap te Izegem.