icon-balloon Elzenhoeve Torhout is winnaar groene pluim 2024

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht Groen West-Vlaanderen 21/01/2024

Elzenhoeve Torhout is winnaar groene pluim 2024

Naar jaarlijkse gewoonte reikt de provincieraadsfractie van Groen een groene pluim uit op de provinciale nieuwjaarsreceptie van Groen, deze keer in Kuurne.
Het thema dat gekozen werd is duurzaam toerisme.  

De 4 genomineerden waren:

Hotel des Brasseurs – De Haan

Het iconische Hotel des Brasseurs in De Haan onderging een enorme make-over: je wandelt er voortaan binnen in het eerste CO2-neutrale hotel van Vlaanderen. Zo investeerde eigenaar Thibaud Hermans in een geothermische warmtepomp, een zuiveringssysteem voor het afvalwater en duurzame vervoersmiddelen voor de personeelsleden. Die medewerkers komen trouwens in een ergonomische omgeving terecht, waar ze genieten van een goeie balans tussen werk en privé. Ook de gasten worden zalig in de watten gelegd. Zij proeven van lekkere, seizoensgebonden streekproducten.
https://hoteldesbrasseurs.be/

De Elzenhoeve - Torhout

Hoe het eraan toegaat op een bioboerderij? Dat ontdek je in Torhout, op De Elzenhoeve. Bioboer Dries Maeckelbergh verkoopt er verse groenten en fruitsoorten van eigen kweek. Die teelt hij zonder (schadelijke) chemicaliën. Wat je zoal met die heerlijke streekproducten kunt bereiden? Dat verklapt Dries tijdens zijn creatieve kookworkshops. Zo neemt hij zijn cursisten zelfs mee naar het veld, waar ze zelf hun ingrediënten bijeen sprokkelen. Wie hier graag wat langer blijft plakken, overnacht trouwens in de knappe Elzenhoeve-vakantiewoning met zicht op de velden.
https://www.elzenhoeve.be/

De Boot - Merkem

De leukste manier om de Westhoek te verkennen … dat is vanop het water. In Merkem gidst vzw De Boot je op allerlei manieren over het idyllische Kanaal Ieper-IJzer. Gasten maken bijvoorbeeld een begeleide tocht met een ervaren schipper of trekken er zelf op uit met een knusse zonneboot. De natuur en het rijke verleden van de streek staan tijdens de ontdekkingsreis centraal. Rond die thema’s werkte De Boot ook verschillende school-, bedrijfs- en groepsarrangementen uit. Daarnaast transformeerde het enkele authentieke woonboten en vrachtschepen in drijvende vakantiewoningen.
https://www.deboot.be/

B&B Royal Swans - Brugge

Eén afvalzak en één PMD-zak per week: daaraan hebben Griet Cappelle en Maarten Van Mael, de uitbaters van B&B Royal Swans, genoeg. Ze stimuleren hun gasten dan ook om plasticafval te vermijden. En via een op maat bereid ontbijt gaan ze voedselverspilling tegen. Zelfs het koffiegruis verdwijnt niet in de vuilnisbak, want dat schenkt B&B Royal Swans aan Kopje Zwam. Iets een tweede, derde of zelfs vierde leven geven? Daarin zijn Griet en Maarten dan ook extreem goed. Zo stelden ze het interieur van hun circulaire B&B volledig samen met geüpcyclede tweedehandsspullen.
https://royalswans.be/

De leden mochten stemmen en De Elzenhoeve kwam als winnaar uit de bus.

Contact: Veerle Dejaeghere, provincieraadslid Groen, 0479/201633

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Maarten Tavernier
E-mail
maarten.tavernier@telenet.be
Organisatie
Groen
Adres
Lage Posthoornstraat 27
Stad
Wevelgem
Telefoon
0491039928
Contactgegevens