Designers in Residence Kortrijk 2019
Designregio Kortrijk verwelkomt voor de 6e keer recent afgestudeerde internationale ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines voor het Designers in Residence Kortrijk programma.
Gedurende een residentie van 3 maand (september tot december 2019), krijgen de geselecteerde ontwerpers de unieke kans om een experimenteel concept te ontwikkelen met als thema 'The Future of Domesticity', door confrontatie tussen regionale burgers, ondernemers en het onderwijs. In 2018 ontwikkelden de drie ontwerpers een ruimtelijke installatie om de vele leegstaande industriële gebouwen in de regio nieuw leven te geven. De indrukwekkende installatie werd getest in een voormalige vlasloods op de Vlassite in Kuurne.
Uit 42 inzendingen van over heel de wereld werden dit jaar opnieuw 3 jonge ontwerpers geselecteerd: uit Frankrijk, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.
Ben je geïnteresseerd in een ontmoeting met de ontwerpers tijdens hun residentie, of wil je meer informatie? Neem contact op met Lise Van Tendeloo.
lise@designregio-kortrijk.be
+3256519183
Onze 3 internationale designers voor 2019 stellen zich alvast even aan u voor:
Oleksandra Gerasymchuk
Parijs, Frankrijk
°93
www.instagram.com/oleksandra_gerasymchuk
“Als transdisciplinaire ontwerper onderzoek ik normen, gewoonten en verbanden tussen heden en toekomst. Ik doe dit door vragen te stellen die voor mij belangrijk zijn. Ik ga op zoek naar antwoorden door tastbaar en digitaal materialenresearch, grafisch onderzoek, samenwerking met wetenschappers en onderzoekers, de geschiedenis en lezen over thema's zoals het Antropoceen en kritische designfictie. Door te werken met object-, ruimtelijk en motion design, creëer ik ervaringen op wereldschaal die uit zichzelf tot stand komen en die spontane reacties teweeg brengen. Zo herdenk ik zaken die eerder gewoon of afstandelijk lijken.”
Yun Pei Hsiung
New Taipei City, Taiwan
°85
www.yunpeihsiung.com
Yun-Pei Hsiung is een Taiwanese productontwerper, geïnteresseerd in design voor de openbare ruimte en de gemeenschap om tot sociale verandering te komen. Hij ontwierp het M-Lab project waarbij een oude motorhome werd omgevormd tot een verplaatsbaar klaslokaal voor jongeren. Het One-Megaphone project is een DIY-megafoon die de stem van betogers versterkt. Momenteel is hij in Shanghai van start gegaan met een eigen lab genaamd The Hive Lab. Hij doet dit samen met Victor en Yi-Wen, collega-studenten aan de Royal College of Art. Het doel van het lab is om DIY te promoten en om zo een cultuur vorm te geven tegen de ultra-consumptiemaatschappij die er heerst in Shanghai.
Yun-Pei tekent ook graag, misschien eindig je na een ontmoeting wel in zijn schetsboek!
Lucie Dubois
Londen, Verenigd Koninkrijk
°95
https://luciedubois7.wixsite.com/website
“Ik ben een Franse binnenhuisarchitecte, recent afgestudeerd aan het Royal College of Art en woon sinds 2016 in Londen. Parijs en Londen kleuren dan ook mijn ontwerpbenadering. Het stadsleven is een essentieel onderdeel van mijn levensstijl en mijn ontwerpen. Ik stel het verleden, het heden en vooral de toekomst van de stad in vraag en daag deze uit. Het vinden van duurzame en milieuvriendelijke oplossingen is de essentie van mijn ontwerpproces. Ik probeer afval altijd als een waardevol materiaal te beschouwen en met restmaterialen aan de slag te gaan om tot nieuwe projecten te komen, verankerd in het verleden."
http://designregio-kortrijk.be/inspireren/dirk19/