icon-balloon LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren

Persbericht
Persberichttekst

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent op 10 september opnieuw de deuren en is helemaal voorbereid op een spetterend najaar. Het sfeervolle familiebad kijkt ernaar uit om sportzwemmers, clubs en gezinnen opnieuw te ontvangen voor een zalig, zorgeloos zwembezoek. De opening van Lagaeplein is een mooie afsluiter van de zomer bij LAGO Kortrijk Abdijkaai, het openluchtzwembad dat 17 842 bezoekers mocht ontvangen. 

Met het einde van de zomervakantie en de start van het nieuwe schooljaar sluit naar traditie LAGO Kortrijk Abdijkaai en verwelkomt LAGO Kortrijk Lagaeplein terug de gezinnen, clubs en scholen. Kortrijkzanen kunnen er terecht om baantjes te zwemmen, te plonzen in het ondiepe peuterbad of te genieten van andere wateractiviteiten. 

Relaxen of toch liever ravot- en VR-zwemmen? 

Niet enkel sportzwemmers, maar ook de jongere wateravonturiers leven zich vanaf dinsdag 10 september vanaf 19 uur opnieuw uit. Het VR-zwemmen gaat woensdag 11 september onmiddellijk terug van start. Op woensdag en zaterdag verandert het zwembad in een betoverende oceaan dankzij een unieke VR-duikbril. Terwijl je gewichtloos door het water beweegt, lijkt het alsof je zweeft in een magische wereld vol tropische zeeschildpadden, majestueuze roggen en kleurrijke vissen. Een virtuele snorkelsessie is inbegrepen bij een standaard toegangsticket. Deze snorkelsessies van 5 minuten vinden doorlopend plaats op woensdag en zaterdag tussen 14u00 en 17u00 uur. 

Ook het ravotzwemmen doet opnieuw zijn intrede. Elke woensdagnamiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag zijn de glijbaan en wipplank open. Wie liever de rust opzoekt, bezoekt LAGO Kortrijk Lagaeplein best op donderdagavond, van 19u30 tot 21u30. Tijdens de relaxavond is er achtergrondmuziek en onderwaterverlichting om helemaal te ontspannen.  

 

Sport Kortrijk als partnerorganisatie van LAGO Kortrijk 

Sport Kortrijk biedt als partnerorganisatie van LAGO Kortrijk opnieuw een gans traject aan om kinderen te leren zwemmen. Gezien de vraag naar leren zwemmen blijvend groot is, wil de sportdienst hier de acute nood aan zwemonderricht invullen. Er is een traject van groepslessen met de opeenvolgende zwemleerfases dat jouw kind kan doorlopen van kleutervisjes – kikkervisjes- goudvisjes- zeevisjes- koraalvisjes. Ook voor volwassenen zijn er lessenreeksen schoolslag, crawl of zwemtraining of zwemmen met losse beurten  aquafit, aquagym en zwemmen zonder zorgen. Info vind je op www.kortrijk.be/sportbrochures waar je het aanbod terugvindt voor kinderen en volwassenen. Inschrijven kan via ww.vrijetijd.kortrijk.be.  

 

Kortrijk Abdijkaai bood 17 842 zwemmers zomers plezier 

Terwijl Lagaeplein de deuren terug opent, sloot LAGO Kortrijk Abdijkaai ze op zondag 8 september. Meer dan 17 842 bezoekers genoten in het openluchtzwembad van waterpret, avontuur en afkoeling. Alles verliep vlekkeloos - van een geslaagde vakantie gesproken!  

Meer informatie over zwembad LAGO Kortrijk Lagaeplein en de VR-snorkelsessies is terug te vinden op www.lago.be/kortrijk-lagaeplein. Ticketverkoop en reservaties verlopen nog steeds via de webshop.  

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Julie Neirynck
E-mail
julie.neirynck@lago.be
Organisatie
LAGO Kortrijk Lagaeplein
Adres
Lagaeplein 5
Stad
Kortrijk
Telefoon
0491343607
Contactgegevens